Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 19:17

Majstorija Ben Jedera u pravo vreme, Monako s osmehom čeka derbi Lion - Lil (VIDEO)

Peti vezani trijumf za tim iz Kneževine

Mučio se Monako, mučio, pa na kraju ipak našao način da odbranu Anžea ostavi bez odgovora i priđe na bod liderskoj poziciji koju će bar još nekoliko sati, do meča Lion - Lil držati Pari Sen Žermen. Šampionska trka u Francuskoj davno nije bila neizvesnija, svaki bod do kraja biće zlata vredan, a večeras se zadovoljno smeju izabranici Nika Kovača, iako je delovalo da bi mogli da budu predmet podsmeha, odnosno da daju razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << konkurenciji za likovanje - 0:1.

U prvom meču ove sezone, sredinom januara lagano su savladali Anže, pa su pomislili da će se scenario ponoviti. Međutim, na stadionu Rejmod Kopa sačekalo ih je 79. minuta mučenja da lopti pronađu put do mreže. Pokušavali su Stevan Jovetić kojem je golman Bernardoni u 14. minutu poništio sjajnu šansu, zatim Foland u 36., Golovin u 43. minutu. Čak je i u prvih desetak minuta nastavka Maripan pogodio prečku, ali mreža je nastavila da miruje, a tenzija u glavama fudbalera Monaka da raste.

Kovač je počeo utakmicu sa najboljem strelcem ekipe Visamom Ben Jederom na klupi i verovatno nije planirao da ga ubacuje pre drugog poluvremena. Međutim, povreda Jovetića samo dva minuta posle prouštene prilike da donese Kneževima vođstvo, uslovila je ulazak francuskog golgetera. Ekipa mu tokom boravka na terenu nije pripremila veliki broj šansi, ali sreća pa je reč o majstoru koji kada mu ponudite situaciju oči u oči sa golmanom, ne okleva i retko kada greši.

Prošla je lopta Jusufa Fofane, a Ben Jeder je više verovao svojoj završnici, nego pasu je mogao da prosledi ka Balo Tureu. Ne samo da nije pogrešio, već je bio dovoljno hladnokrvan da bocne loptu preko Bernardonija i začini minimalac majstroijom.

Anžeu je ovo bio treći vezani poraz, Monaku peti uzastopni trijumf. Kneževima ostaje da uzmu kokice, uvale se u trosede, fotelje, ugaone garniture i isprate derbi između Liona i Lila i uživaju. Jer neko će sigurno ispustiti dragocene bodove u borbi za titulu.

RANCUSKA 1 – 34. KOLO

Petak

Rems - Marselj 1:3 (1:2)

/Mboku 38 - Paje 41, 72, Milik 45/

Subota

Sent Etjen - Brest 1:2 (1:0)

/Kazri 11 - Šarbonije 66 i 79/

Mec – PSŽ 1:3 (0:1)

/Sentone 46 – Mbape 4, 59, Ikardi 89pen/

Nedelja

Nica - Monpelje 3:1 (3:1)

/Budaui 6, Todibo 39, Klod Mauris 40 - Labord 3/

Lans - Nim 2:1 (1:0)

/Ganago 17, Hajdara 76 - Ferhat 52/

Lorijan - Bordo 4:1 (3:0)

/Visa 18, Mofi 20, 43, 80 - Sisoko 85/

Ren - Dižon 5;1 (1:1)

/Terije 15, 70, Tet 71, Nimasi 80, Grenije 90+1 - Bencija 8/

Strazbur - Nant 1:2 (1:0)

/Ažork 43 - Kasteleto 53, Blas 76/

Anže - Monako (u toku)

21.00: (2,20) Lion (3,35) Lil (3,35)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.