Majstor Jokanović pokvario praznik Velšanima! Lidsov Ernandez desnicom kao u mlađim danima, Vukovi se sapleli u Pekamu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstor Jokanović pokvario praznik Velšanima! Lidsov Ernandez desnicom kao u mlađim danima, Vukovi se sapleli u Pekamu (VIDEO)

Fulam priredio jedno od najvećih iznenađenja na Boksing dej

Sjajan Boksing dej za Fulam i Slavišu Jokanovića. Ekipa sa Krejven Kotidža uspela je kao gost da iznenadi jednu od najboljih ekipa u Čempionšipu i pobedom od 4:2 poruči rivalima da se ne odriče plasmana u plej-of iako se nalazi na šest bodova od šestog mesta.

Kardif je u krizi, vezao je drugi poraz i izgubio drugo mesto, iako je u prestonici Velsa viđena goleada i čak šest komada. Gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su bili bolji u prvih 45 minuta, a Tom Rim je u 11. minutu doveo Fulam u vođstvo. Ajte je u 58. duplirao prednost, ali je samo 120 sekundi kasnije jedan od najboljih igrača Kardifa Zohore smanjio na 1:2.

Supertalentovani Sesenjon je u 78. možda odlučio meč nakon gola za 1:3, ali se u nadoknadi Kardif vratio u igru preko Patersona koji je smanjio na 2:3. Ipak, nakon što je nadoknada produžena za još nekoliko minuta, Norvežanin Johansen je posle sjajne kontre i sprinta od preko 70 metara otklonio svaku dilemu i postavio konačnih 4:2 za Jokanovićev tim koji je izgleda idealno tempirao formu.

Kiks Kardifa iskoristio je Bristol Siti koji je lakim trijumfom kod kuće nad Redingom (2:0) preuzeo drugo mesto zbog bolje gol razlike. Do šeste pobede na poslednjih sedam utakmica domaćini su stigli golovima Patersona i Kelija u poslednjih dvadesetak minuta.

U sjajnom naletu je i Lids koji je nastavio seriju trijumfa, a za četvrti vezani u gostima kod Bartona pobrinuo se Pablo Ernandez koji je vratio u život Vajtse posle očajnog provog poluvreman. Lids je gubio na pauzi, ali je Španac sa dinamitom u desnoj nozi iz slobodnjaka u 61. najavio preokret koji je kompletirao Kemar Ruf samo pet minuta kasnije.

Eto i velikana engleskog fudbala na pragu Premijer lige pošto se nalazi na samo pet bodova od drugog mesta koje garantuje direktan plasman.

Do pobede nije danas stigao ni lider Vulverhempton, koji je na otvaranju ovog prazničnog kola u Pekamu remizirao sa Milvolom (2:2). Defanzivac Džef Kuper matirao je odbranu Vukova  u 72. minutu, ali oni opet ostaju na velikih osam bodova u odnosu na prve pratioce sa velikim šansama da prvi obezbede plasman u Premijer ligu.  

Promene trenera su prijale Midlzbrou i Šefild Venzdeju, koji su sa privremenim šefovima na klupama zabeležili pobede u ovom kolu. Boro je na svom terenu glatko dobio nejaki Bolton sa 2:0, dok je Šefild Venzdej kao gost rašrafio Notingem Forest s ubedljivih 3:0.

ENGLESKA 2 - 24. KOLO:

Utorak

Milvol - Vulverhemtpon 2:2 (1:1)

/Gregori 13, Kuper 72 - Žota 45+4, Sai 56/

Barnsli - Preston 0:0

Birmingem - Norič 0:1 (0:1)

/Pričard 33, Marfi 71/

Bristol Siti - Reding 2:0 (0:0)

/Paterson 68, Keli 90+4/

Barton - Lids 1:2 (1:0)

/Nejlor 29 - Ernandez 61, Ruf 65/

Kardif - Fulam 2:4 (0:1)

/Zohore 58, Paterson 90+3 - Rim 11, Ajte 56, Sesenjon 78, Johansen 90+7/

Hal - Derbi 0:0

Ipsvič - KPR 0:0

Midlzbro - Bolton 2:0 (0:0)

/Braitveit 49, Asombalonga 67/

Notingem Forest - Šefild Venzdej 0:3 (0:2)

/Rič 5, Rouds 45+1, Žoao 65/

Šefild Junajted - Sanderlend 3:0 (1:0)

/Lundstram 36, Sterman 58, Baldok 62/

20.30: (2,45) Brentford (3,35) Aston Vila (2,90)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.