Majski kajakaški kup Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 11:18

Majski kajakaški kup Novog Sada

Sutra će novosadskom Šodrošu biti održan tradicionalni Majski kajakaški kup Novog Sada na mirnim vodama.

Takmičenja će biti održana u četiri uzrasne kategorije: pioniri, kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Domaći i strani kajakši će se oprobati u disciplinama kajak i kanu, u jednosedu, dvosedu i četvorosedu na stazama od dvesta, hiljadu i dve hiljade metara. Sobzirom na to da smo još u eri pandemije kovida 19, neizvestan je broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranih učesnika.

!Uložili smo maksimalne napore da što bolje ugostimo oko trista takmičara iz dvadesetak naših klubova i Severne Makedonije, pa verujem da će na novosadskom Šodrošu sve pljuštati od dobrih rezurtata. Još ako nas posluže i odlične vremenske prilike, biće to pravi praznik ovog sporta u Novom Sadu", kaže trener domaćina turnira Kajak kanu kluba Liman Miroslav Tomić.

Prvi put u zvaničnom kaledaru takmičenja na vodi uvrštena je i disciplina supdaska. Inače, upravo Kajak - kanu klub Liman je prošle godine organizovao preliminarno takmičenje i tako ušao u istoriju kao klub koji je organizovao prvo takmičenje u Srbiji u ovom sportu.

Takmičenja na Šodrošu će početi u 10 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.