Izvor: Blic, Beta, 19.Sep.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majorka ubedljiva, prva pobeda Espanjola

Fudbaleri Majorke zabeležili su večeras na svom terenu ubedljivu pobedu protiv Tenerifa (4:0) u utakmici trećeg kola španskog prvenstva, dok je Espanjol protiv Deportiva ostvario prvu pobedu u sezoni (3:2).



Majorka je protiv Tenerifa povela golom Marija Suareza u 16. minutu, a na 2:0 povisio je Aric Aduriz u 50. minutu. Hulio Alvarez u 58. minutu postigao je treći gol za Majorku, a konačan rezultat postavio je Pjer Vebo u 88. minutu.

Espanjol je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva neuspeha na početku šampionata konačno došao do pobede, a vodeći gol na gostovanju u La Korunji postigao je Hoze Marija Kalehon u 19. minutu.

Domaći Deportivo do izjednačenja je došao u 27. minutu preko Adrijana Lopeza. Huan Forlin je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena pogodio za novu prednost Espanjola, a Đoan Verdu u 53. minutu povisio je na 3:1.

Lasad Noui u 75. minutu smanjio je zaostatak Deportiva, ali je to bilo sve što je ekipa iz La Korunje uspela da uradi do kraja utakmice.

Slično Espanjolu prošao je i Rasing iz Santandera koji je u duelu protiv Malage na strani zabeležio prvi trijumf u šampionatu - 2:1. Manje uspeha u borbi za prvi trijumf ove sezone imala je Osasuna koja je na svom terenu poražena od Sevilje, a dvostruki osvajač Kupa UEFA stigao je do druge pobede u šampionatu posle trijumfa od 2:0.

Primera, 3. kolo

Deportivo – Espanjol 2:3

(Adrijan 27, Lasad 75 – Kalehin 19, Forlin 41, Verdu 53)

Majorka – Tenerife 4:0

(Suarez 16, Aduriz 50, Alvarez 58, Vebo 88 p)

Malaga – Rasing 1:2

(Duda71 - Arana 36, Moris 79)

Osasuna – Sevilja 0:2

(Negredo 38, Kanute 71)

Barselona – Atletiko sinoć

Nedelja

Almerija – Hetafe

Bilbao – Viljareal

Saragosa – Valjadolid

Real – Herez

Valensija – Sporting Hihon

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.