Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 11:32

Majk Džejms položio "prijemni", u Bruklinu bar do kraja sezone

Sjajni bek uspešno odradio probni period u Netsima i zaradio duži ugovor

Majk Džejms, najbolji igrač CSKA nije bio zadovoljan odnosom kluba prema njemu, pa pošto mu nekoliko protesta nisu urodili plodom, pre izvesnog vremena je odlučio da se vrati u SAD i krene ispočetka u NBA ligi.

Potpisao je prvi desetodnevni ugovor sa Bruklinom vredan 99.020 dolara bruto. Pošto je stručni štab bio zadovoljan, onda je stavio potpis i na drugi, takođe za istu sumu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << I u tom periodu su svi bili zadovoljni njegovim odnosom, pa je Amerikanac nagrađen saradnjom do kraja aktuelne sezone, za šta će dobiti minimalnu sumu koja sleduje igraču sa trogodišnjim NBA iskustvom.

Petak, 2.00: (2,95) Minesota (13,0) Denver (1,50)

Džejms je ove sezone u 27 mečeva u Evroligi, kao član CSKA, imao prosek od 19,3 poena, 3,2 skoka i 5,7 asistencija provodeći 31,2 minuta na parketu.

Logično, nije bilo realno da će te brojke ponoviti na NBA terenima. U Bruklinu je na 11 utakmica tokom 20-dnevnog probnog perioda upisao prosek od 7,1 poena, 2,2 skoka, 3,7 asistencija za prosečno 17,5 minuta.

Prema dogovoru sa CSKA, Džejms bi na početku sledeće godine trebalo da se vrati u Moskvu i odradi poslednju sezonu. Ali posle svega pitanje je da li će se to desiti, ili će Amerikanac od jeseni nastaviti sa NBA karijerom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.