Majami u plej ofu, Kavsi u problemu

Izvor: B92, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami u plej ofu, Kavsi u problemu



Košarkaši Majamija izborili su mesto u plej ofu i pravo da brane titulu osvojenu prošle sezone, pošto su pred svojim navijačima pobedili Klivlend sa 94:90 posle produžetka (. Entoan Voker i Šekil O Nil ubacili su po 20 poena, dok je Dvejn Vejd sedeo na klupi, ali se prema najavama njegov povratak na parket očekuje uskoro.

S druge strane, Kavalirse je predvodio ( tokom igre često vidno nervozan) Džejms sa 35 poena i 9 skokova, dok je Saša Pavlović uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 poena imao i 4 skoka.

Kavalirsi su serijom od 11-0 uspeli da uvedu utakmicu u produžetak, ali je 90 sekundi pre kraja Kapono pogodio trojku i doneo prednost Majamiju 88:87, a u narednom napadu "air ball" Ilgauskasa nije popravio Pavlović, pošto ga je izblokirao Moning:

"Moja najgora mora je završena. Strahovao sam cele sezone, da ćemo kao šampioni promašiti plej of. Sada smo tu, ali naši ciljevi su mnogo veći od ovoga..." rekao je posle meča trener Pet Rajli koji je takodje bio odsutan sa klupe 22 meča zbog problema i operacije.

Pored njega u toku sezone šampion je zbog povreda bio bez: O Nila (operacija kolena), Kapona ( povreda članka), Vejda (povreda ramena), Vilijamsa (koleno i problemi sa stomakom)...

Ovim porazom Klivlend je pao u "renkingu" na istoku čak tri mesta jer je trenutno tek treći u "central diviziji" sa skorom 45-31, iza Detroita i Čikaga. Toronto je već obezbedio prvo mesto u "Atlatniku", a Majami na "jugoistoku". U derbiju zapadne konferencije, San Antonio je pobedio Finiks sa 92:85 i tako zadržao šanse da "uhvati" Sanse na drugom mestu Zapada (Finiks 56-19, SA 54-21)

Ekipa Majka D Antonija učinila je sve da olakša posao protivniku igrajući jednu od najlošojih utakmica sezone ( 2-11 za tri poena, procenat šuta 32 posto i samo 14 asistencija celog tima).

Spurse je predvodio Parker sa 35 poena, Dankan na svom nivou sa 22 poena i 10 skokova.

U Finiksu Neš sa 20 i Merion sa 17 bili su bolji od ostalih, ali je kanadski plej imao "samo" 7 asistencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.