Majami pred vratima Velikog finala

Izvor: B92, 30.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami pred vratima Velikog finala



Košarkaši Majamija na korak su do Velikog finala. Oni su u svojoj hali savladali visešampione Lige Detroit Pistonse sa 89:78 i poveli u seriji sa 3:1.

Meč su ponovo obeležili sjajni Dvejn Vejd i Šakil O' Nil. Oni su zajedno postigli samo 26 poena manje od celog tima iz Mičigena.

Vejd je postigao 31 poen, uz sjajan šut iz igre 8-11, uz 6 skokova i pet asistencija. Neverovatan podatak je da je pored O Nila i Bena Valasa, Vejd bio i najbolji bloker na meču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa, do duše, dve blokade.

Šakil je ubacio deset poena manje od Dvejna i imao devet skokova. Priliku da na svoj konto upiše veći broj poena, propustio je sa linije za slobodna bacanja, odakle je imao učinak 5-15.

Zanimljivo je da su igrači Majamija napravili samo 22 faula, dok je Detrit bio znatno grublji sa 25 više. Kod Pistonsa je najefikasniji bio Tejšon Prins sa 15 poena.

Majami sada ima meč loptu i priliku da se prvi put u istoriji nađe u Velikom finalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.