Maikon u Sitiju za 5 miliona €

Izvor: B92, 31.Avg.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maikon u Sitiju za 5 miliona €

Brazilac Daglas Maikon prešao je iz redova Intera u ekipu šampiona Engleske, Mančester Sitija.

Maikon je sa Sitijm potpisao trogodišnji ugovor, a čelnici ekipe sa 'Itihada' će uplatiti 5 miliona eura 'neroazurina'. Ta cifra može i da poraste u zavisnosti od toga koliko iskusni bek bude igrao.

Čelnici Intera su, brže bolje, iskoristili priliku da prodaju Brazilca s obzirom da mu je ugovor isticao na kraju tekuće sezone i ovo je bila odlična prilika da zarade na njemu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Inter je pre nekoliko dana već doveo zamenu za Brazilca, tako da se može reći da je ovaj transfer bio planiran.

Maikon je u Evropu došao 2004. godine kada je potpisao za ekipu Monaka. U kneževini je proveo dve godine i odigrao 59 mečeva uz pet postignutih golova. 2006. godine prelazi na 'Đuzepe Meacu' gde osvaja sve što se u fudbalu može osvojiti (četiri titule u Seriji A, dva kupa Italije, tri Super kupa Italije, Ligu šampiona i titulu klupskog prvaka sveta)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.