Maestralni Petar Nenadić je (opet) prvak sveta! Srbin srušio moćni PSŽ u finalu

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Petar Nenadić je (opet) prvak sveta! Srbin srušio moćni PSŽ u finalu

Nemci posle čudesnog preokreta i majstorija našeg asa odbranili titulu protiv Drim tima iz Pariza

Fuhse iz Berlina je odbranio titulu svetskog klupskog prvaka u rukometu na nezvaničnom šampionatu sveta u Kataru. Drugu uzatopnu titulu na IHF Super Gloubu u Dohi, Fuhse je osvojio pobedom nad favorizovanim Pari Sen Žermenom - 29:28. A naš Petar Nenadić je bio jedan od heroja pobede!

Kao i prošle godine kada su savladali Vesprem posle produžetaka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i osvojili prvu titulu prvaka sveta, Nemci su opet na dramatičan način došli do šampionskog pehara.

Favorizovani Drim tim iz Pariza koji je imao podršku domaće publike u Dohi nije uspeo da se prvi put u klupskoj istoriji dokopa svetske titule. Sklopljen zahvaljujući velikim ulaganjima katarskog biznismena Nasera Al Kelaifija, PSŽ je bio favorit uoči meča sa svojim zvezdama poput braće Karabatić, Hansena, Abaloa, Omejea, Narsisa, novjalijama Stepančićem, Škofom, Genshajmerom… Ipak, Fuhse je kao i protiv Mađara pre godinu dana pokazao neverovatan karakter i mentalitet.

Nemci su poveli 2:0, posle čega je PSŽ zagospodario na terenu. Na krilima Karabatića i Hansena, Sveci su probijali odbranu Lisica kako su hteli i stigli do 10:5 i 11:6. Izgledalo je da ih niko ne može zaustaviti, a onda se taj čovek ipak pojavio. Fuhseov golman Silvio Hajneveter je zablistao na golu nemačkog tima, spustio rampu Francuzima i udahnuo život svom timu, pa je Fuhse smanjio na 11:13. Promena golmana i ulazak Omejea umesto Škofa je opet dao krila Francuzima koji su poveli sa nekoliko golova razlike i otišli na poluvreme sa vođstvom 15:12.

Sa boljom igrom su nastavili i na početku drugog dela igre. Kada su poveli 22:15 golom Luke Karabatića izgledalo je da je sve gotovo, ali se opet razbranio neverovatni Hajneveter i Fuhse je počeo da topi prednost Svetaca. Elison, Zakrison i Tonesen su se raspucali i na najbolji način ispratili sjajne odbrane svog golmana... Fuhse je stigao do 21:23 i Francuzi su postali nervozni.

PSŽ je držao vođstvo sve dok Petar Nenadić nije uzeo stvari u svoje ruke i izjednačio na 27:27. Potom je Hajnveter još jednom sjajno zaustavio Stepančića, Fet je pogodio za vođstvo da bi Nenadić novim golom za 29:27 prelomio pitanje pobednika i Fuhse je postao tek treći klub u istoriji, uz Sijudad Real i Barselonu, koji se dva puta okitio titulom prvaka sveta.

Sjajni Nenadić i Bjarki Mar Elison sa po pet golova su bili najefikasniji u pobedničkom timu. Po četiri su dali Zahrison, Fet i Vide, dok je sjajni Hajnveter imao 15 odbrana. U poraženom timu, Hansen je dao sedam golova, Nikola Karabatić pet, a Luka Karabtić, Genshajmer i Remili po četiri.

Pored trofeja, Fuhse je osvojio i nagradu od 400.000 dolara koliko je pripalo pobedniku turnira. Kao i automatsku kvalifikaciju za turnir sledeće godine s obzirom da šampion mora da brani trofej. Treće mesto je zauzeo evropski prvak Kilce iz Poljske, četvrti je domaći Al Sad, peti Espernas iz Tunisa, šesti brazilski Taubate, a poslednje mesto je zauzeo Sidnej.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin sa Berlinom na krovu sveta!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2016

Nemački Fuhse iz Berlina odbranio je titulu nezvaničnog rukometnog šampiona sveta. "Lisice", predvođene sjajnim Srbinom, Petrom Nenadićem, u finalu "Super globa" u Dohi pobedili su "drim tim" iz Pariza, PSŽ - 29:28...Nenadić i Elison sa po pet golova su bili najefikasniji u pobedničkom timu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.