Maestralni Jokić brojao do 40

Izvor: RTS, 11.Feb.2017, 05:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Jokić brojao do 40

Nikola Jokić ponovo je oduševio ljubitelje košarke širom sveta. On je u svakom smislu reči dominirao u pobedi Denvera nad Njujork Niksima od 131:123, postigavši čak 40 poena uz devet uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Ponovo je Nikola oborio rekord karijere po broju postignutim poenima u jednom meču u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBA, prethodni put, taj rekord je iznosio 35 poena datih San Antonio Sparsima.
Ovoga puta, žrtve su bili Njujork Niksi kojima je Jokić ubacio 15 u prvom, a onda 25 u drugom poluvremenu.
Njegov čuvar bio je jedan od najperspektivnijih i najboljih mladih igrača lige, Letonac, Kristaps Porzingis, ali to Jokića nije omelo da dokaže svoje umeće i talenat i pokaže u koliko je dobroj formi i koliko na njega Denver Nagetsi mogu da se oslone.  
Sve to Nikola izveo je uz odličan procenat šuta u iznosu od 75 iz igre i 80 procenata sa linije slobodnih bacanja.   
U pobedi nad "supertimom" Niksa sačinjenih od zvezda NBA lige poput Entonija, Rouza, Porzingisa i Lija, Jokiću su pomogli Vilson Čendler sa 19 kao i Heris i Nelson sa po 16 postignutih poena.
Najefikasniji kod gostiju bili su Entoni sa 33 i Porzingis sa 17 poena.
 
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Karmelo probudio traume od Bodiroge, Deriku Rouzu nije bilo dobro od Jokićevog pasa preko pola terena! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Feb.2017

Nikola Jokić održao je veče košarkaške poezije u pobedi Denvera nad Niksima...U svim segmentima igre dominirao je momak iz Sombora, poigravao se sa Kristapsom Porcingisom, a Karmelo Entoni je zbog njegovih poteza mogao da se podseti kako je bilo igrati protiv Dejana Bodiroge nekada.....Posebno je...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.