Maestralni Dončić srušio Hjuston, bez minuta za Marjanovića

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Dončić srušio Hjuston, bez minuta za Marjanovića

Košarkaši Dalas maveriksa, predvođeni fantastičnim Lukom Dončićem savladali su u gostima ekipu Hjuston roketsa sa 137:123. Boban Marjanović nije ulazio u igru za Mavse.
Harden, Vestbruk, ali i ceo Hjuston imao je priliku da vidi veličinu igrača u kakvog stasava Luka Dončić.

Slovenac srpskog porekla vodio je ambicioznu ekipu Dalasa do pobede na gostovanju u Hjustonu u teksaškom derbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postavivši rekord karijere u ubačenim poenima.
Dončić je meč završio sa 41 poenom, deset asistencija i šest skokova, uz šut iz igre od oko 52 odsto. Srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru. 
Raspoloženi u redovima Mavsa bili su još i Hardavej sa 31, Porzingis sa 23 i Smit sa 12 poena.
Hjustonu nisu pomogle ni odlične partije Hardena koji je meč završio sa 32 poena, 11 asistencija i devet skokova, Vestvruka koji je dodao 27 poejna, i Kapele koji je imao 21 poen i 22 skoka.
Dalas, trenutno najbolja napadačka ekipa NBA lige, opravdala je taj parametar već u prvoj četvrtini, kada je "raketama" ubacila čak 45 poena. Hjuston je uspeo da se rezultatski vrati u trećoj četvrtini, kada su dvocifrenu razliku spustili na pet poena, ali je Dalas uspeo da povrati prednost i održi je do kraja meča.
Maveriksi su upisalu 11. pobedu u 16 odigranih mečeva i nalaze se na trećoj poziciji na Zapadu. Hjuston je odigrao meč više i ima učinak od 11 pobeda i šest poraza.
Rezultati ostalih sinoćnih mečeva:
Hjuston - Dalas 123:137
Njujork - Bruklin 101:103
Vašington - Sakramento 106:113
Klipers - Nju Orleans 134:109.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspucani Dončić srušio Hjuston, Marjanović bez minuta (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019

Košarkaši Dalas maveriksa, predvođeni fantastičnim Lukom Dončićem savladali su u gostima ekipu Hjuston roketsa sa 137:123. Boban Marjanović nije ulazio u igru za Mavse...Harden, Vestbruk, ali i ceo Hjuston imao je priliku da vidi veličinu igrača u kakvog stasava Luka Dončić...Slovenac srpskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.