Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari slomili Austriju u drugom poluvremenu

Fudbaleri Mađarske savladali su Austriju sa 2:0 u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Sam početak utakmice nije govorio da bi krajnji rezultat moga biti ovakav, jer je Alaba već u prvom minutu fantastično šutirao sa 20-ak metara, ali nije imao sreće jer se lopta od stative odbila u polje.

Austrija je pokazivala zašto je bila predstavljena kao favorit. U desetom minutu Januzović je sjajno proigrao Alabu, a igrač Bajerna ipak nije uspio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dobro da zahvati loptu.

Poslije uvodnih 15-ak minuta Mađari su uspjeli da uspostave ravnotežu na terenu, pa se uglavnom igralo između dva kaznena prostora.

Nije bilo prilika sve do 36. minuta kada je Junuzović bio blizu gola. Odlično je šutirao, ali je 40-godišnji Gabor Kiralji izbacio loptu u korner.

Austrija je novu odličnu šansu imala u 42. minutu. Arnautović je poslao oštru loptu na drugu stativu, Kiralji je već bio savladan, ali Harnik nije lijepo zahvatio loptu i šansa je propala.

Mađari su promašaje rivala mogli da kazne minut pred poluvrijeme. Džudžak se našao u šansi, ali nije bio precizan iskosa sa desne strane.

Na početku drugog poluvremena Austrijanci ponovo dominirtaju, ali su Mađari stajali čvrsto u odbrani. U 55. minutu na drugoj strani je zaprijetio Džudžak snažnim udarcem, ali je golman Almer sjajno reagovao.

U 63. minutu uslijedio je šok za Austriju. Klajnhesler je sjajno povukao akciju, idealno je proigrao Salaija koji je uspio da ukliže i pošalje loptu ispod golmana Austrije – 1:0.

Dva minuta kasnije Mađari su dobili dodatni vjetar u leđa, pošto je Dragović dobio drugi žuti karton i Austrija je ostala sa igračem manje 25 minuta prije kraja.

U 71. minutu Mađari su ponovo zaprijetili. Nemet je sjajno šutirao, ali je Almer sjajno odvranio i zasluženo dobio ovacije navijača.

Na drugoj strani, dva minuta kasnije sjajnu priliku za izjednačenje je imao Sabicer ali je šutirao loptu visoko preko gola.

Nakon toga većih prilika nije bilo do 87. minuta, kada su Mađari riješili pitanje pobjednika. Zoltan Stiber je nakon kontre sjajno lobovao golmana Austrije i postavio konačnih 2:0.

U posljednjem meču prvog kola grupne faze od 21 sat se sastaju Portugal i Island.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.