Mađari pregazili Grke za polufinale

Izvor: B92, 30.Jul.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari pregazili Grke za polufinale

Vaterpolisti Mađarske prvi su polufinalisti Svetskog prvenstva u Barseloni.

Naši severni susedi dominantnom igrom pobedili su selekciju Grčke 9:3 (2:1, 1:1, 2:1, 4:0).

Mađari, koji su u grupi izgubili od Srbije, u polufinalu čekaju pobednika utakmice između Hrvatske i Australije, koja se igra od 17 časova. Drugu polovinu žreba čine parovi Srbija - Crna Gora i Španija - Italija.

Otpor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grka u prvom četvrtfinalu trajao je samo jedno poluvreme. Igralo se bez golova do sedmog minuta, a zatim je krenula serija pogodaka na obe strane, koja je Mađarskoj donela prvu četvrtinu rezultatom 2:1. Grčki tim je nastartu drugog perioda izjednačio i celih pet minuta držao 2:2, ali je gol Dekera minut i po pred poluvreme pokrenuo niz Mađarske.

Mađari su u trećem periodu stekli tri gola prednosti, a gol Vlahopulosa samo je privremeno vratio nadu grčkoj selekciji.

Deneš Varga je prezuzeo stvari u svoje ruke u završnom periodu, postigao dva gola, i poveo selekciju Mađarske ka pobedi od šest golova razlike. Uz njega dvostruki strelac bili su i Hosnjanski i Bede.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađari pregazili Grke za polufinale

Izvor: B92, 30.Jul.2013

Vaterpolisti Mađarske prvi su polufinalisti Svetskog prvenstva u Barseloni...Naši severni susedi dominantnom igrom pobedili su selekciju Grčke 9:3 (2:1, 1:1, 2:1, 4:0)...Mađari, koji su u grupi izgubili od Srbije, u polufinalu čekaju pobednika utakmice između Hrvatske i Australije, koja se igra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.