Izvor: RTS, 04.Feb.2023, 22:00

MZT upisao treću pobedu, Budućnost deklasirala FMP

Košarkaši MZT-a iz Skoplja pobedili su večeras na svom parketu ekipu Cedevita Olimpije 79:74 (19:21, 22:14, 15:17, 23:22) u utakmici 18. kola ABA lige. Budućnost je na domaćem parketu bila bolja od FMP-a 84:58.
MZT je stigao protiv Cedevite stigao do svoje tek treće pobede u ABA ligi ove sezone.

Tim iz Skoplja i gosti iz Ljubljane odigrali su relativno jednak meč, ali je presudila ruga deonica koju je domaćin dobio 22:14. 
Keandre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kuk je bio najefikasniji u makedonskom timu sa 26 poena, uz pet skokova, Vojdan Stojanovski je upisao 18 poena i šest uhvaćenih lopti, a Majkl Kefi je dodao 14 poena, uz pet asistencija.
U ekipi iz Ljubljane bolji od ostalih je bio Džošua Adams sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok su po 12 poena postigli Edo Murić i Karlo Matković. 
Budućnost je u "Morači" ubedljivo savladala ekipu FMP-a 84:58.
Nakon jednake prve četvrtine, domaćin je u drugoj i trećoj u potpunosti slomio otpor rivala. Drugu četvrtinu ekipa iz Podgorice dobila je 22:14, dok su u tećoj svega šest poena dozvolili rivalu. 
Najbolji u domaćoj ekipi bio je Bel-Hejns sa 20 poena, Obrajen je dodao 11, a Alfa Kaba 10.
U ekipi FMP-a Valinskas je postigao 18 poena, Tajmen ga je pratio sa 13, dok je Janković ubacio 10. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost razbila FMP u borbi za treće mesto

Izvor: B92, 04.Feb.2023

Košarkaši Budućnosti slavili su u Podgorici protiv FMP-a rezultatom 84:58 u meču 18. kola ABA lige...Gosti iz Železnika su bolje otvorili meč, pre nego što se ušlo u egal, a potom Budućnost na pauzu odlazi sa sedam poena prednosti...Po nastavku su i prelomili meč, stigli do prve dvocifrene...

Nastavak na B92...

BUDUĆNOST PREGAZILA FMP: „Panteri“ se porazom u Podgorici odmakli od treće pozicije u ABA ligi!

Izvor: HotSport.rs, 04.Feb.2023

Nastavlja se bitka za plej-of Košarkaši podgoričke Budućnosti su na svom parketu savladali ekipu FMP-a u okviru 18. kola ABA lige rezultatom 84:58. Da stvar bude gora po ekipu iz Železnika oni su dosta bolje otvorili meč, ali se crnogorska ekipa brzo vratila u egal, da bi potom otišla na pauzu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.