MZT doveo dva pojačanja

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 13:54

MZT doveo dva pojačanja

Omladinski reprezentativci Severne Makedonije Marko Milovanović (21) i Marin Petkov (20) novi su košarkaši MZT Skoplje, saopštio je makedonski šampion.

Kako je istakla Uprava MZT, Milovanović (196 cm) i Petkov (193 cm) su "supertalentovani košarkaši i budućnost makedonske košarke", a od njih se "očekuje da unesu polet i daju elan igri tima iz skopske opštine Aerodrom".

"Obojica su u dugoročnim planovima našeg stručnog štaba, ali ne samo kao perspektivni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već i kao košarkaši koji će odmah po dolasku dati značajan doprinos na putu odbrane duple krune u nacionalnim šampionatu i povratku u jadransku elitu", navodi se u saopštenju.

Milovanović je, ističe se, uspešno prošao sve omladinske selekcije Severne Makedonije i već ima poziv da nastupi u najboljem timu "žuto-crvenih", što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

U MZT Skoplje Marko Milovanović dolazi iz Italije, gde je prethodne četiri sezone igrao za tim Juvi iz Kremone.

Petkov dolazi iz tabora skopskog Feniksa, gde je, navodi se, prethodne dve sezone imao veliku prvoligašku minutažu koju je maksimalno iskoristio, a pre toga je jednu sezonu bio u sastavu Vardara.

Igrao je i za sve omladinske reprezentacije Severne Makedonije, a ovog leta je na širem spisku selektora seniora Aleksandra Jončevskog za pretkvalifikacije za Letnje olimpijske igre 2024. u Parizu.

Makedonski košarkaški šampion MZT Skoplje Aerodrom će u narednoj sezoni ponovo igrati u ABA 2 ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.