MVP TRKA: Jokiću UGROŽENO prvo mesto!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2023, 19:08

MVP TRKA: Jokiću UGROŽENO prvo mesto!

Gužva na vrhu...

Na sajtu NBA lige ponovo je objavljena lista MVP kandidata i Jokić je na prvom mestu. Srpski centar igra maestralnu sezonu i na dobrom je putu da po treći put zaredom bude MVP u NBA ligi što se nije dogodilo još od Lerija Birda krajem osamdesetih godina.

Srpski centar prosečno beleži 24 poena, 11,8 skokova i 10 asistencija po utakmici i podsetimo da su tripl-dabl prosek imali samo još Rasel Vestbruk i Oskar Robertson.

Takođe, Rasel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vestbruk je jedini bio MVP uz tripl-dabl prosek, a sada može da dobije društvo srpskog centra koji je sve ljubitelje košarke oduševio još pre nekoliko godina i standard visoko drži...

- Nikola je glavni razlog za sve dobro što radimo i u napadu i u odbrani i samo zato što može da prosečno beleži po 10 asistencija ne treba da mu se takav stil igre uzima za zlo. On će uvek doneti dobru odluku, a mi imamo 25 pobeda i nijednom nismo izgubili kada on ima tripl-dabl. Ukoilko ljudi hoće da kažu da nabija statistiku, samo neka nastavi tako, jer mi pobeđujemo kada god on ima tripl-dabl. Sve to utiče na njegovu MVP titulu jer kada god on radi sve te stvari i mi igramo na višem nivou - rekao je Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa na pitanje o Jokićevoj statistici i MVP trci.

🚨 A NBA atualizou a corrida para MVP:

1. Nikola Jokic

2. Joel Embiid

3. Giannis Antetokounmpo

4. Jayson Tatum

5. Luka Doncic

6. Kevin Durant

7. Julius Randle

8. Domantas Sabonis

9. James Harden

10. Shai Gilgeous-Alexander

🗞 https://t.co/Ewk7mSCehu

📸 Dustin Bradford pic.twitter.com/5YE4MXUJZx

— Camisa 23 | NBA (@camisa_23) March 10, 2023

Najveća pretnja Nikoli Jokiću dolazi od centra Filadelfije Seventisiksersa, Džoela Embida. On je prošle sedmice bio rangiran kao 4. kandidat, a sada je samo Jokić ispred nejga.

Embid, novopečeni Francuz, prosečno ima 33 poena, 10,1 skok i 4,1 asistenciju i na poslednjih pet mečeva je čak tri puta imao najmanje 35 poena, a Fila je ostvarila 4 pobede uz 1 poraz.

Tu se najviše potencira trijumf nad Milvokijem od 133:130 nakon velikog zaostatka...

Zbog toga je Janis Adetokumbo trećerangirani MVP kandidat i sa drugog mesta je pao za jednu poziciju, najviše zbog tog poraza od Filadelfije. Embid je postigao 31 poen uz 6 skokova i 10 asistencija tada, a Janis 34 poena, 13 skokova i 4 asistencije.

"Greak Freak" prosečno ima 31,2 poena, 11,9 skokova i 5,5 asistencija u proseku i njegovi Milvoki Baksi preuzeli su prvu poziciju na Istoku od Boston Seltiksa koji su do nedavno bili na vrhu konferencije.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Ana Levandovski, supruga Roberta Levandovskog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.