MVP TRKA: Jokić pao sa prve pozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022, 18:58

MVP TRKA: Jokić pao sa prve pozicije

Novi presek.

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić pao je sa prve pozicije u MVP trci NBA lige.

Srpskog asa sa prvog mesta je "skinuo" košarkaš Filadelfije Džoel Embid.

Jokić je u januaru igrao fenomenalno i zabeležio je sedam tripl-dabl učinaka u 16 utakmica. Nagetsi su u tom periodu upisali 11 trijumfa i pet poraza i trenutno su šesti na Zapadu sa učinkom 28-22.

Iza najboljeg košarkaša franšize iz Kolorada je neverovatan mesec u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je prosečno beležio 26.6 poena (60.1% iz igre, 43.1% za tri), 13.3 skokova i 9 asistencije. Dva meča završio je sa 20+ uhvaćenih lopti i asistencija i proglašen je za igrača meseca na Zapadu.

Embid je bio još efikasniji sa 34 poena, uz 10,8 uhvaćenih lopti i 5,1 asistencijom po utakmici i imenovan za najboljeg igrača Istoka u januaru.

Prema sajtu NBA lige, Džoel Embid je zvanično prestigao Nikolu Jokića na prvo mestu u MVP trci NBA lige u sezoni 2021/22.

Treće mesto je zadržao Janis Adetokumbo, kao i Kris Pol četvrtu poziciju, a potom idu Stef Kari, Demar Derozan, Dža Morent, Devin Buker, Luka Dončić i Karl Entoni Tauns.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.