(MVP BLOG) Kome treba Kup?

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2016, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(MVP BLOG) Kome treba Kup?

Veliki broj košarkaša i košarkaških radnika u Srbiji neće biti u mogućnosti da prati "Kup Radivoja Koraća" čak ni putem TV prenosa jer se njihova takmičenja održavaju u isto vreme.

U četvrtak, 18. februara, počinje još jedan "Kup Radivoja Koraća". Košarkaški radnici ga često nazivaju praznikom srpske košarke, što bi svakako i trebalo da bude. Ipak, već godinama se ponavlja ista stvar koja pokazuje da ima razlike između teoretske priče o Kupu i praktičnog odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << prema njemu.

Problem koji "MVP portal" već drugu godinu potencira je paralelno odigravanje košarkaških takmičenja u državi sa utakmicama "Kupa Radivoja Koraća". Druga muška liga Srbije, sve regionalne lige i lige mlađih kategorija igraju svoje redovno kolo 20. i 21. februara, kada se ulazi u najzanimljiviju fazu Kupa. Pre prošlogodišnjeg Kupa "MVP portal" je već pisao i predlagao Košarkaškom savezu Srbije pod čijim je okriljem ovo takmičenje da promeni termine, ali naš glas se nije daleko čuo. Mali smo portal iza kojeg ne stoje jaka imena. Za vreme održavanja Kupa u Nišu postavili smo i direktno pitanje potpredsedniku Saveza zaduženom za takmičenja, Dejanu Tomaševiću, u okviru druženja sa novinarima koje je organizovano tih dana. On je delovao zainteresovan za naš predlog i istakao je da će razmisliti o njemu. Izgleda da su argumenti za odigravanje redovnog kola bili jači, iako ne znamo koji su oni.

Četvrtfinale Četvrtak: Mega Leks - Konstantin (17č) Partizan NIS - FMP (21č) Petak: Metalac Farmakom - Borac (18č) Crvena zvezda Telekom - Smederevo 1953 (21č)

Mi ćemo ponoviti naš apel. Nikada nije kasno da se stvari poprave ako ima dobre volje. Sigurno je da KSS ne može da reši probleme srpskih klubova u Evroligi, tretmana suđenja reprezentaciji, pa čak ni broja srpskih klubova u ABA ligi, ali postoje problemi koje sigurno mogu rešiti na radost zaljubljenika u ovu igru. Ovo je jedan od njih koji je izuzetno lako savladiv tokom leta, kada se pravi raspored takmičenja.

Na Kupu učestvuju najbolji srpski klubovi i igrači. Kakav god njihov kvalitet bio mi bolje nemamo. Samim tim na Kupu sude i najbolje sudije, a organizatori se svojski trude da sve rade najbolji predstavnici u okviru svojih delatnosti. Zar nije logično da mladi igrači koji igraju juniorsku ili kadetsku ligu imaju mogućnost praćenja utakmica Kupa? Naravno da ne mogu svi da dođu u dvoranu "Čair", ali mnogi zbog rasporeda svojih utakmica neće moći da gledaju Kup ni putem TV prenosa. Retku priliku kada mogu svoje idole da vide u unutrašnjosti Srbije oni će propustiti. Zar ne bi bilo korisno da drugoligaške sudije gledaju svoje bolje rangirane kolege u najjačim mečevima i vide sa kakvim će se izazovima susretati u bliskoj budućnosti, kao i da nauče nešto iz situacija na terenu? Trenerima timova koji igraju svoja takmičenjima ne bi škodilo da vide šta su njihove najpoznatije kolege spremile za specifično Kup takmičenje...

Na posletku, ljudi, nelogično je najužu ciljnu grupu, definitivno najzainteresovanije ljude za ovo takmičenje koje ima sve manju popularnost u Srbiji, na ovakav način sprečavati da ga prate uživo. Koju publiku, ako ne njih, Savez želi u dvorani i uz male ekrane?

Zato, još jednom apelujemo na vodeće ljude iz Saveza da preispitaju odluku o odigravanju nižih i liga mlađih kategorija i da dopuste ljudima iz košarke praćenje Kupa. Na taj način bi se dalo više na značaju toj manifestaciji koja je izgubila rezultatski značaj, ali nikako ne sme izgubiti poštovanje ljudi iz košarke. Ime Radivoja Koraća ne zaslužuje takav tretman.

(foto: MVP / Stefan Komadinić)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.