MUNDOBASKET: Nemci u polufinalu uprkos Šruderu, Bertans promašio šut za pobedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 13:18

MUNDOBASKET: Nemci u polufinalu uprkos Šruderu, Bertans promašio šut za pobedu

Naredni protivnik Pancera selekcija SAD.

Košarkaši Nemačkje plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva pošto su savladali selekciju Letonije sa 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20) koja je imala šut za pobedu, ali je Davis Bertans promašio trojku za pobedu u poslednjim sekundama. Panceri će u polufinalu igrati protiv reprezentacije SAD.

Letonci su dobro otvorili meč veoma brzo stekli dvocifrenu prednost 13:3. Međutim, Nemci su se relativno brzo vratili u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meč i imali tri poena zaostatka na prvom malom odmoru. U naredne dve četvrtine je viđeno mnogo rezultaskih klackalica, a nijedna reprezentacija nije imala više od pet poena prednosti. Letonija je bila u igri i zbog katastrofalne partije Denisa Šrudera koji je promašio sve što je mogao i praktično privatizovao ovaj meč igrajući bez ikakvog rezona. U poslednjoj četvrtini su Nemci u 33. minutu došli do vođstva 74:60 i činilo se da će prelomiti meč.

Međutim, Letonci su u narednih šest minuta napravili seriju 17-5, a u tome im je pomogao i Šruder završavajući svaki napad Nemačke. Žagars je smanjio na 81:79 na 33 sekunde pre kraja, da bi Šruder promašio još jedan šut, a Bertans nije uspeo da trojkom donese pobedu Letoniji.

Franc Vagner je predvodio Nemačku sa 16 poena, dok je Andreas Obst postigao 13 poena. Šruder je postigao devet poena, ali je pogodio samo četiri šuta od 26. Arturs Žqgars odigrao je odličan meč sa 24 postignuta poena, a Davis Bertans je dodao 20.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.