MSL: Pobeda Zvezde, prekid u Čačku

Izvor: B92, 15.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSL: Pobeda Zvezde, prekid u Čačku



Pobeda fudbalera Crvene zvezde nad Vojvodinom i prekid u Čačku na utakmici izmedju Borca i beogradskog Voždovca zbog rasističkog ponašanja navijača obeležili su u subotu duele 9. kola Meridijan Superlige Srbije.

Crvena zvezda je slavila u Novom Sadu golom Dušana Djokića u 23. minutu, posle velike greške golmana Vojvodine Damira Kahrimana, koji je ispred svog gola nespretno reagovao i ispustio jednu bezopasnu visoku loptu. Lopta je pala pravo na glavu napadaču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvene zvezde, koji je rutinski plasirao u praznu mrežu. Aktuelni šampion je u prvom delu igre imao još nekoliko povoljnih prilika za gol, posle opasnih udaraca iz daljine Nenada Milijaša i Dejana Milovanovića, ali je u tim trenucima Kahriman veoma dobro reagovao.

Trener Crvene zvezde Dušan Bajević u nastavku je bio prinudjen da zbog povreda zameni Ibrahima Gaja i Aleksandra Pantića, što je dovelo i do promene taktike beogradske ekipe, koja se odlučila za čuvanje rezultata i povremene kontranapade. Šef stručnog štaba Vojvodine Milovan Rajevac u drugom poluvremenu je na teren izveo ofanzivniju postavku - sa tri napadača, ali osim stalne terenske inicijative, Novosadjani nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Crvene zvezde.

Bajević je po završetku duela rekao da je po šansama njegova ekipa još u prvom poluvremenu trebalo da prelomi utakmicu i dodao da je očekivao snažan otpor Vojvodine.

"U drugom poluvremenu imali su inicijativu, a mi smo im ostavljali previše prostora na sredini terena, što je moglo da bude veoma opasno po nas", rekao je Bajević, dodajući da će se stepen povreda Gaja i Pantića znati tek za dan-dva.

Rajevac je rekao da ne želi da krivi golmana Kahrimana za poraz, ali je ocenio da je činjenica da je njegov kiks presudio o pobedniku.

"Ovo je bila najbolja igra Vojvodine od kako sam ja u klubu. Imali smo šansi u drugom poluvremenu i mogli smo da dodjemo do boda koji bi nam mnogo značio. Zvezda je Zvezda i znali smo da će nam danas biti teško", kazao je Rajevac.

Utakmicu u Novom Sadu obeležilo je i konstantno prepucavanje navijača obe ekipe, ali osim povremenih bakljada i bacanja pirotehnike u teren, većih incidenata na stadionu nije bilo.

Utakmica u Čačku je sredinom prvog poluvremena prekinuta na 10-ak minuta, pošto je grupa od otprilike 50 navijača Borca, sa belim kapama i natpisima Kju Kluks Klan, na rasnoj osnovi vredjala crnoputog fudbalera svog tima Majka Tamvanjeru.

Čačani su nosili i transparent na kome je pisalo "Idi odavde kad te niko ne voli". Utakmica je nastavljena pošto je policija privela navijače i izvela ih sa stadiona, a loš dan za Borac završio se golom Slobodana Markovića u 67. minutu, kojim je Voždovac došao do minimalne pobede.

Dejan Damjanović postigao je pobednički gol za Bežaniju u 49. minutu duela s gostujućim Hajdukom iz Kule. Bežanija je sa 16 osvojenih bodova izbila na četvrto mesto na tabeli, na kome je do sada bio Hajduk. Utakmica izmedju Banata i Smedereva završena je bez golova.

U poslednjoj utakmici kola Partizan u nedelju dočekuje Zemun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.