MSL: Pobeda Zvezde, Milijaš strelac

Izvor: B92, 17.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSL: Pobeda Zvezde, Milijaš strelac



Fudbaleri Crvene zvezde savladali su OFK Beograd sa 1:0 u derbiju 21. kola Meridijan Superlige. Vojvodina je istim rezultatom pobedila Smederevo, Banat je bio bolji od Zemuna sa 2:1, dok je Mladost došla do sva tri boda u duelu sa Voždovcem - 1:0.

Trener 'crveno-belih' Boško Đurovski bio je prinuđen da napravi izmenu već u 8. minutu, kada je povređenog Vladimira Đorđevića zamenio Pantić. 'Romantičari' su imali dve poluprilike, prvo je Stefan Babović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakasnio na centaršut Kolarova u 13. minutu, a nekoliko minuta kasnije Veselinović je loše šutirao glavom.

Milan Purović je imao priliku u 23. minutu, kada je šutirao na dodavanje Kastilja, a Radiša Ilić, čuvar mreže domaćih, jedva odbranio. Zvezda dolazi u vođstvo u 26. minutu, kada je Burzanović dodao loptu do Nenada Milijaša, a ovaj sa oko 18 metara pogodio donji levi ugao gola Radiše Ilića. Isti fudbaler je uputio još nekoliko opasnih šuteva ka golu OFK Beograda, ali je Ilić sjajnim odbranama održavao domaće u igri.

'Crveno-beli' su u drugom poluvremenu čuvali prednost, a prilike su imali Kastiljo, čiji je šut blokirao Lalatović, a Purovića je golman tima sa Karaburme sprečio da postigne pogodak. Ekipa Ratka Dostanića bila je blizu izjednačenja u 80. minutu. Stevanović je prebacio težište igre sa desne na levu stranu do Vladimira Božovića, koji je lepo centrirao, a Veselinović zamalo zakasnio na loptu.

"Dokazali smo da smo prava ekipa i u teškim trenucima. Nadam se da će posle ove pobede sve biti kao i u jesenjem delu prvenstva", izjavio je centarfor Crvene zvezde Milan Purović.

"Pokazali smo da Zvezda nije mrtva. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, agresivno i sa željom da pokažemo šta umemo. Bila je to igra kakva se očekuje od Crvene zvezde do kraja prvenstva", istakao je trener Crvene zvezde Boško Djurovski.

"Ušli smo u meč sa grčem. Ništa nismo ostvarili na terenu od onoga što smo se dogovorili u svlačionici. Igrali smo nedovoljno agresivno, prepustili sredinu terena protivniku i rezultat takve igre bio je poraz", rekao je trener OFK Beograda Ratko Dostanić.

Vojvodina je pobedom u Novom Sadu nad Smederevom definitivno obezbedila plasman u prvih 6, a jedini gol postigao je Ranko Despotović u 32. minutu iz penala.

Banat je na svom terenu došao do prednosti od 2:0 golovima Srđana Baljka u 33. i 56. minutu, a strelac za Zemunce bio je Patrović u 70. minutu. Apatinska Mladost je do trijumfa nad Voždovcem došla u 75. minutu, kada je Igor Kozoš iskoristio neodlučnost odbrane gostiju i doneo svom timu tri boda.

U nedelju od 14 časova sastaju se Partizan - Hajduk i Bežanija - Borac.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 48 bodova, Partizan ima 39 i utakmicu manje, dok je treća Mladost iz Apatina sa 35 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.