MSL: Drama u Bijelom Polju

Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSL: Drama u Bijelom Polju



Prva četiri meča četvrtog kola Meridijan Superlige odigrana su u subotu, a najuzbudljiviji meč odigran je u Bijelom Polju, gde su Jedinstvo i Voždovac igrali 2:2.

Drugu pobedu u nizu ostvarila je Vojvodina, koja je na Vračaru bila bolja od Obilića jednim golom Jovanovića.

Budućnost je u vojvđanskom derbiju savladala Hajduk rezultatom 2:0, dok je Smederevo izbilo na peto mesto u šampionatu minimalnim trijumfom nad Habitfarmom.

Meč u Smederevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doneo je malo lepih poteza i prilika, ali mnogo grubosti. Odlučujući trenutak dogodio se u 29. minutu, kada je posle kornera Zoran Đurašković prihvatio loptu i udarcem sa desetak metara savladao golmana gostiju Soldatovića.

Oba tima završila su meč sa po deset igrača, pošto je u 43. minutu drugi žuti karton dobio gostujući fudbaler Vasić, a 11 minuta kasnije u svlačionicu je morao i Jovanović. Smederevo je u finišu propustilo dve prilike, koje su imali Zečević i Radosavljević.

Meč u Dvoru rešen je u prvom poluvremenu. Kada su Delić i Drinčić postigli golove koji banatski pomera u gornju polovinu tabele.

Vojvodina je pobedom došla na šesto mesto, dok je Obilić uz Rad ostao jedina ekipa bez postignutog gola u avgustu. Za trenera Marića to je nastavak serije, pošto je na klupu Novosađana došao posle dva poraza i vezao dve pobede. "Vitezovi" imaju samo jedan bod iz četiri meča i predstoji im grčevita borba za opstanak.

U duelu debitanata Voždovac je u Bijelom Polju ispustio praktično dobijen meč, a na kraju jedva spasao bod. Beograđani su poveli u 11. minutu iz penala, koji je uspešno izveo Kalajdžić. Sadžakov je istovremeno isključen zbog prekršaja.

Do samog finiša brojčano nadmoćniji gosti su kontrolisali rezultat, ali je domaćin golovima Trifunovića u 85. i Veličkovića u 89. minutu preokrenuo rezultat. Dramu u finišu do vrhunca je doveo Đokić golom u poslednjem minutu za podelu bodova.

Preostala četiri meča igraju se u nedelju. Partizan u derbiju kola dočekuje vodeći OFK Beograd, Crvena zvezda gostuje u Čačku. Zemun igra u Podgorici, dok Rad dočekuje Zetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.