MRŽNJA dovela do srčanog udara trenera u Rumuniji!

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRŽNJA dovela do srčanog udara trenera u Rumuniji!

Eugen Neage je, srećom, preživeo, ali je neverovatno da je uprkos tome što se dogodilo utakmica normalno nastavljena.

Foto: YouTube/Fotbal Romania

Zapanjujuća vest stigla je u nedelju uveče iz Rumunije da je trener Dinamo Bukurešta, Eugen Neage, doživeo srčani udar tokom derbija sa Krajovom.

Srećom, preživeo je, ali je neverovatno i za svaku osudu to što je duel dva tima nastavljen kao da se ništa bitno prethodno nije dogodilo, uz euforične proslave >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << golova gostujućih igrača koji su - posle svega može se reći očekivano - slavili 2:0. A, borba za život 51-godišnjeg stratega odvijala se na klupi pored terena, što je čak i bilo prikazivano u direktnom prenosu pre nego što je odvezen u bolnicu.

Posle utakmice, generalni direktor Dinama, Florin Prunea, izneo je svoje mišljenje o tome šta je dovelo do srčanog udara trenera Neage.

"Mržnja", rekao je, misleći na pristalice kluba iz Bukurešta koje već dugo negoduju zbog postavljanja nekadašnjeg centarfora, između ostalog i njihovog kluba 1997. godine.

ŠOK U RUMUNIJI: Srčani udar usred utakmice

Oni su od prvog minuta utakmice sa Krajovom vređali trenera, a tako je bilo i nedelju dana ranije u Konstanci.

"Nikada nisam video tako nešto u svom životu, kao prošlog vikenda u Konstanci i sada. Ljudima su lica bila bukvalno izobličena od mržnje. Sve to je uticalo na Neagea, tokom nedelje malo je govorio i bio je vidno nervozan. Da sam znao da će doći do ovoga, odavno bih mu rekao da 'odj..e fudbal'. Najvažnije je da je izbegnuta tragedija i da se oporavi, a moj savet mu je da ostavi fudbal i odmori se od svega", rekao je nekadašnji golman rumunske reprezentacije za "Digisport".

Prunea kaže i da sam razmišlja o povlačenju sa funkcije, ali mu je žao da ostavi igrače.

"Znam da su zabrinuti, a moraju da se koncentrišu na pripremu sledeće utakmice. Očekivao sam više razumevanja od Dinamovih navijača, ali sada mislim da će eksplodirati kao bomba ako se ubrzo ne ugasi ta vatra u njima. Bog je sprečio da se tragedija dogodi, ali ne smemo da idemo korak unazad kada su u pitanju život i smrt", istakao je Dinamov direktor.

Netrpeljivost prema treneru Eugenu Neageu počela je još i pre nego što je postavljen na tu funkciju, pošto su navijači bili protiv smene njegovog prethodnika, Mirčee Rednika.

Dinamo je prošle sezone bio u donjem delu rumunskog prvenstva, igrajući plej-aut, a ove ima dva poraza u dve utakmice. Član kluba iz Bukurešta je i nekadašnji napadač Crvene zvezde, Slavko Perović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.