MRKELA TUŽAN ZBOG SMRTI ZVEZDINE LEGENDE: Imao sam privilegiju i čast da sam ga poznavao

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 14:42

MRKELA TUŽAN ZBOG SMRTI ZVEZDINE LEGENDE: "Imao sam privilegiju i čast da sam ga poznavao"

Bio mu je selektor.

Danas je u Mariboru, u 90.godini preminuo Ivan Toplak, nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde. Toplak je bio i selektor olimpijske reprezentacije Jugoslavije koja se 1984.okitila bronzom, a nezamenjiv u toj generaciji bio je Mitar Mrkela.

- Napustio nas je veliki čovek koji je obeležio čitavu epohu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crvenoj zvezdi, a mnogo je dao i srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Imao sam tu privilegiju i čast da sam ga poznavao i učio od njega. Toplak je bio primer vrhunskog znalca, stručnjaka i pravog pedagoga – kazao je Mrkela.

Sportski direktor crveno-belih se prisetio i bronzane medalje na Olimpijadi koju su osvojili pod vođstvom Toplaka.

- Bio mi je selektor u olimpijskoj reprezentaciji kada smo osvojili bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984.godine. Odlično je vodio tu sjajnu generaciju u kojoj su pored mene bili igrači poput Dragana Stojkovića Piksija, Bore Cvetkovića, Jovice Nikolića i mnogih drugih izvanrednih fudbalera. Taj uspeh će zauvek ostati upisan u fudbalskoj reprezentativnoj istoriji. Ivan Toplak će mi zauvek ostati u sećanju – rekao je Mrkela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER I TRENER CRVENE ZVEZDE: Odlazak Ivana Toplaka

Izvor: Kurir, 26.Jul.2021

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Ivan Toplak preminuo je u 90. godini života.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.