MPL: Partizan na Vračaru

Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MPL: Partizan na Vračaru



Utakmicama 22. kola u subotu se nastavlja fudbalsko prvenstvo Prve lige Srbije i Crne Gore, a lider šampionata beogradski Partizan gostuje na Vračaru Obiliću.

Utakmica je značajna za obe ekipe, koje imaju različite motive. Partizan će pokušati da novom pobedom zadrži pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, dok su Obiliću bodovi izuzetno važi u borbi za opstanak.

Meč na Vračaru ima i dodatnu dimenziju, pošto će na terenu igrati gotovo dva cela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima Partizana, koji je pomogao Obiliću u zimskom prelaznom roku ustupivši mu petoricu igrača kako bi prebrodio kadrovsku krizu.

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je novinarima da nema ništa protiv da u Obiliću igraju i fudbaleri Partizana, koji su na pozajmici.

"Partizanovi igrači su odmalena vaspitavani da daju 100 odsto u svakom meču. Partizanovi pozajmljeni igrači uvek najbolje igraju

protiv Partizana. Nama su potrebne jake utakmice i biće mi drago da Partizanovi igrači na drugoj strani doprinesu lepoti sutrašnje utakmice", rekao je Vermezović.

Partizan je Obiliću pozajmio napadača Bojana Brnovića, talentovanog Borka Veselinovića, Ivana Babića, Ivana Stankovića i Nebojšu Marinkovića.

Trener Obilića Dragoljub Bekvalac rekao je da će posle razgovora sa tim igračima odlučiti da li će ih staviti u tim i poručio da su mu za sutrašnju utakmicu potrebni "ratnici".

Bez obzira na to da li će u timu Obilića sutra biti Partizanovih "pozajmica", Partizan je u svakom slučaju favorit.

"Partizan nikada nije dolazio na Vračar siguran da će osvojiti tri boda, ali uvek jeste bio siguran u svoju snagu. Ekipu Obilića respektujemo, bez obzira na tešku situaciju tog kluba, ali mi razmišljamo o samo nova tri boda", rekao je trener Partizana, koji će sutra moći da računa na gotovo sve igrače, uključujući i napadača Pjera Boju.

Drugoplasirani tim prvenstva, Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala

Čukarički. Zvezda je favorit, a "Brdjani" će pokušati da sa novim trenerom Borislavom Radukom naprave senzaciju.

"Zna se ko je Zvezda, ali trudićemo se da igramo što bolje. Ne želimo da se obrukamo", rekao je Raduka.

U 22. kolu Meridijan Prve lige nema pravog derbija, ali pažnju privlače mečevi Vojvodina - Zeta i OFK Beograd - Hajduk Lemić.

Zeta bi sa nova tri boda u Novom Sadu napravila krupan korak ka Kupu UEFA, dok bi Vojvodina porazom zapala u tešku situaciju i grčevitu borbu za opstanak. OFK Beograd mora da pobedi Hajduk sa Liona ako želi da sačuva kakvu-takvu šansu za poziciju koja naredne sezone vodi u Kup UEFA.

MPL 22. kolo:

Borac - Zemun

Vojvodina - Zeta

OFK Beograd - Hajduk Bgd

Crvena zvezda - Čukarički

Železnik - Sutjeska

Obilić - Partizan

Budućnost - Hajduk Kula

Radnički Bg - Smederevo (sve utakmice počinju u 15h).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.