MOZLI KOD KOŠTUNICE

Izvor: Kurir, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOZLI KOD KOŠTUNICE

Predsednik Međunarodne automobilske federacije dolazi u Beograd 23. novembra, spreman da uloži u izgradnju autodroma u Srbiji

Maks Mozli, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), biće gost premijera Srbije Vojislava Koštunice 23. novembra u Beogradu. Prvi čovek FIA želi da uloži u manje razvijene automobilske sredine 95 miliona evra, a kako Kurir saznaje, Srbija je na vrhu te liste i kroz nekoliko godina bi mogla da dobije moderan autodrom po svetskim standardima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Miodrag Minić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, otkriva za naš list povod i svrhu posete Maksa Mozlija. Ne treba zaboraviti da je prošle godine baš u ovo vreme našu zemlju posetio vlasnik Formule 1 Berni Eklston sa suprugom Slavicom.

- Maks Mozli prvi put dolazi u Srbiju 23. novembra. Dolazak prvog čoveka FIA u Beograd precizirali smo i ugovorili u Parizu u septembru. Mozli će u 12 sati sleteti na aerodrom u Surčinu, gde će i održati konferenciju. Potom će imati prijem kod premijera Vojislava Koštunice, a zatim razgovor s ljudima iz AMS, te radni ručak s gradonačelnikom Beograda i ministrima - rekao je za Kurir Miodrag Minić.

Već neko vreme u Srbiji je aktuelna priča o izgradnji modernog autodroma, na kojem bi bile održavane trke evropskih i svetskih šampionata u motociklizmu i automobilizmu.

- Sigurno je da će jedna od glavnih tema razgovora između Mozlija i nas biti i mogućnosti izgradnje modernog autodroma, ali i poligona za specijalna vozila kao što su vatrogasne službe, policija, Hitna pomoći... Mozli ima projekat i spreman je da u manje razvijene automobilske sredine uloži čak 95 miliona dolara. Naša je želja da Srbija dobije deo te pomoći i da uzme povoljne kredite.

Cilj ljudi iz AMS je da karavani svih ekipa koje se takmiče u Formuli 1 u jeku šampionata prolaze kroz Srbiju, između trka u Mađarskoj i Turskoj.

- Srbija gubi mnogo novca kad karavani timova Formule 1 zaobilaze našu zemlju. Želimo to da promenimo, tako da ćemo u razgovoru s Mozlijem veliku pažnju posvetiti i tom segmentu. Možete li samo da zamislite koliko bi Srbija profitirala, finansijski i medijski, kad bi timovi Formule 1 putovali nekoliko dana kroz našu zemlju - zaključio je Minić. [ antrfile ]

AMS UZ MILOŠA PAVLOVIĆA

Drugi razlog dolaska Maksa Mozlija u Srbiju je dodela priznanja najboljim automobilistima Centralnoevropske zone (CEZ). Isto tako, eventualni ulazak Miloša Pavlovića u neki od timova Formule 1 samo bi ojačao pozicije Srbije među čelnicima FIA.

- Srbija je, s obzirom na protekle godine, mnogo izgubila, i to sada moramo što pre da nadoknadimo. I mi i Miloš Pavlović možemo uzajamno da pomognemo jedni drugima, sve u korist Srbije - rekao je Minić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.