MOTO GP: Banjaja već zapretio rivalima, Italijan hoće novu titulu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 17:00

MOTO GP: Banjaja već zapretio rivalima, Italijan hoće novu titulu (VIDEO)

Dominantan početak sezone za aktuelnog šampiona u Kataru.

Nova Moto GP sezona počela je trkom u Kataru, a aktuelni šampion, Frančesko Banjaja nastavio je tamo gde je stao prošle godine - novim trijumfom. Italijanski vozač Dukatija stavio je do znanja svim rivalima da su mu i ove sezone ambicije šampionske.

Pošto što je bio najbrži i na treninzima, mlada zvezda moto sporta nastavila je svoj pobednički niz na Katarovoj internacionalnoj stazi Luseil.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Posle trke Italijan je zasluge za pobedu dodelio svom timu.

- Radimo u tišini. Znali smo svoj potencijal i pokušali smo da izvučemo maksimum na treningu, znajući da će biti potrebne promene za trku - izjavio je Banjaja.

🏁 BAGNAIA BITES BACK! 🏁@PeccoBagnaia WINS IN DOMINANT FASHION! 🥇🔥#QatarGP 🇶🇦 pic.twitter.com/KdEXd0umW6

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) March 10, 2024

Sa aktuelnim šampionom na podijumu su se našli Brad Binder sa svojim KTM-om na drugom mestu i pobednik sprint trke Horhe Martin na trećem mestu.

Braća Markez, Mark i Aleks, zauzeli su četvrtu i šestu poziciju sa Gresini Dukatijem. Bivši višestruki šampion i vozač Honde Mark Markez debitovao je na Dukatiju.

Na petom mestu završio je Enea Bastijanini, a u prvih deset našli su se još i Fabio di Đanantonio, Aleks Espargaro i Maverik Vinjales.

 Najbrži krug pripao je mladom početniku, Pedru Akosti, koji je izgledao poprilično sigurno od samog starta, a trku je završi popevši se na sjajno deveto mesto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.