MONDO: Ilija Stolica se vraća u Voždovac!

Izvor: Mondo, 01.Okt.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO: Ilija Stolica se vraća u Voždovac!

Talentovani srpski trener ponovo u srpskom fudbalu. U klubu iz koga je otišao pre nešto manje od godinu dana...

Foto: MN Press

Ukoliko ne dođe do zaokreta u poslednji čas - Ilija Stolica (39) će drugi put u karijeri sesti na klupi Voždovca, nešto manje od godinu dana nakon odlaska iz kluba.

Kako saznaje MONDO iz više izvora, Stolica je načelno postigao dogovor sa rukovodstvom "zmajeva", ostale su još neke finansijski detalji, pa bi do kraja radne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nedelje trebalo da bude promovisan u novog-starog šefa stručnog štaba.

Ostaje neizvesno da li će Stolica već za vikend "rukovoditi" timom na gostovanju Partizanu, ali realnija opcija je da taj meč vodi aktuelni vršilac dužnosti Jovan Damjanović.

Voždovac se prošle nedelje rastao sa trenerom Brankom Vojinovićem nakon serije loših rezultata, da bi Damjanović privremeno preuzeo tim i slavio u nedelju protiv Radnika (1:0) pogotkom Filipa Stuparevića u 80. minutu.

Ilija Stolica je od raskida ugovora s Vojinovićem i bio prva opcija za novog trenera, pa će se vratiti u klub s kojim je beležio najbolje rezultate u dosadašnjem delu trenerske karijere.

Talentovani srpski trener je na klupi Voždovca proveo nešto više od godinu dana (novembar 2016. do decembar 2017. godine) i i pritom zabeležio 20 pobeda, 10 remija i 16 poraza na ukupno 46 utakmica, na kojima su "zmajevi" igrali moderan i atraktivan fudbal.

Stolica je klub napustio posle jesenjeg dela sezone 2017/18 nezadovoljan stanjem u srpskom fudbalu da bi ubrzo potom preuzeo Vojvodinu, s kojom se brzo rastao.

Poslednji angažman, i to svega pet mečeva, Stolica je imao u ljubljanskoj Olimpiji.

Nakon meča s Partizanom u Superligi sledi dvonedeljna pauza u šampionatu Srbije zbog reprezentativnih "akcija", pa će Stolica pokušati to vreme da iskoristi kako bi Voždovac ponovo zaigrao prepoznatljiv fudbal iz njegovog prethodnog boravka u klubu.

Voždovac posle deset odigranih kola ima 11 bodova i nalazi se na 11. mestu.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Čeka se zvanična potvrda - Stolica se vraća na "krov"

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2018

Superligaš iz naselja Braće Jerković i fudbalski trener Ilija Stolica uskoro bi trebalo da ozvaniče saradnju...Fudbalski klub Voždovac trebalo bi da dobije novog šefa struke do kraja radne nedelje, pošto postoje najave da je sa Ilijom Stolicom (39) postignut načelni dogovor o povratku na klupu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.