MOK ponovo odbio Ruse, odluka CAS bez uticaja

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK ponovo odbio Ruse, odluka CAS bez uticaja

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odbio je zahtev 15 ruskih sportista i trenera da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) usvojio njihove žalbe na doživotne zabrane takmičenja zbog sistemastkog dopinga.

Pomenutih 13 takmičara i dva trenera bili su među 28 Rusa čije su doživotne zabrane suspendovane od strane CAS u četvrtak. Odmah posle odluke, Ruski olimpijski komitet je poslao zahtev MOK da se sportistima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dozvoli da učestvuju na Igrama u Južnoj Koreji.

Ipak, u saopštenju objavljenom u ponedeljak, MOK je naveo je podrobno ispitao svaki slučaj, te da ima umnje da je postojalo nepoštovanje anti-doping pravila. Navodno su korišćeni i dodatni podaci o takmičarima koje je obezbedila Svetska antidoping agencija (WADA).

"Posle detaljne analize, primećeno je da postoje dodatni elementi i / ili dokazi, koje Osvaldska komisija nije mogla razmotriti jer joj nisu bili dostupni, što je podstaklo sumnje o integritetu ovih sportista", navodi se u saopštenju.

Rusi će se u Pjongčangu takmičiti pod neutralnom zastavom pod nazivom 'olimpijsci iz Rusije'. Za igre je zvanično prijavljeno njih 168.

Zimske olimpijske igre na programu su od 9. februara.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.