MOK odlučuje o domaćinu OI 2020.

Izvor: B92, 07.Sep.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK odlučuje o domaćinu OI 2020.

Međunarodni olimijski komitet u toku dana će u Buenos Airesu doneti odluku o domaćinu Olimpijskih igara 2020. godine.

U konkurenciji za domaćinstvo Igara su Madrid, Istanbul i Tokio.

Odlazeći predsednik MOK Žak Rog otvorio je u Buenos Airesu istorijsku sednicu Međunarodnog olimpijskog komiteta koja treba pored odluke o domaćinu Olimpijskih igara 2020. da odluči o novom predsedniku i o tome da li rvanje ostaje olimpijski sport.

71-godišnji Belgijanac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u veličanstvenom Teatru Kolon, rekao pred oko 100 članova MOK da je za njega bila velika čast da vodi tu organizaciju poslednjih 12 godina.

Uveren sam da je olimpijski pokret jak i da je pred njim briljantna budućnost“, rekao je Žak Rog.

Pre nego što se u utorak povuče sa mesta predsednika MOK, članove Međunarodnog olimpijskog komiteta čeka četiri intenzivna dana. I subotu biraju između Istanbula, Madrida i Tokija domaćina Igara 2020. U nedelju MOK odlučuje da li da se zadrži rvanje kao olimpijski sport ili da ga zamene skvoš ili kombinacija bejzbola i softbola na listi sportova za Olimpijske igre 2020.

Na kraju sastanka, u utorak MOK će izabrati novog predsednika među šest kandidata. Kandidati su Nemac Tomas Bah, potpredsednik MOK, koji je favorit, NG Ser Miang iz Singapura, nekadašnji olimpijski šampion u skoku motkom Sergej Bubka, predsednik Svetske amaterske bokserske federacije C.K. Vu, Ričard Kerion iz Portorika, kao i Denis Osvald iz Švajcarske, predsednik Svetske veslačke federacije.

Ako ne mogu da predvidim ko će biti budući predsednik MOK, mogu ipak da kažem da će onaj ko bude na tom mestu imati nezaboravno iskustvo“, rekao je Rog.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MOK odlučuje o domaćinu OI 2020.

Izvor: B92, 07.Sep.2013

Međunarodni olimijski komitet u toku dana će u Buenos Airesu doneti odluku o domaćinu Olimpijskih igara 2020. godine...U konkurenciji za domaćinstvo Igara su Madrid, Istanbul i Tokio...Odlazeći predsednik MOK Žak Rog otvorio je u Buenos Airesu istorijsku sednicu Međunarodnog olimpijskog komiteta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.