MODRI PROMENILI PLOČU: Dinamo zahteva da Mamić vrati 21 milion evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 15:01

MODRI PROMENILI PLOČU: Dinamo zahteva da Mamić vrati 21 milion evra

Potražuju ogromnu cifru.

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba podneo je imovinsko-pravni zahtev na Županijskom sudu u Osijeku protiv Zdravka Mamića i još pet lica.

Oni se sumnjiče da su iz zagrebačkog kluba nezakonito izvukli 19,1 miliona evra.

"Modri" zahtevaju da im nekadašnji predsednik isplati odšetu u visini od preko 21 milion evra.

Razmišljanje u zagrebačkom timu se promenilo u odnosu na stav od pre šest godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanakt kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu - rekao je svojevremeno predsednik kluba Mirko Barišić.

Njega su tada podržali i drugi članovi Izvršnog odbora, a na sastanku istog je utvrđeno da je Mamić omogućio "likvidnost poslovanja trošeći novac s Dinamovog računa u Klagenfurtu isključivo za izmirenje ugovornih obveza kluba."

Međutim, u međuvremenu su se predomislili pa je Barišić pre mesec dana svedočio u ovom procesu na osječkom sudu. Tada ga je odbrana podsetila na prethodne izjave, kada je tvrdio da Mažić nije oštetio klub.

U Dinamu ostaju pri novostečenom stavu uprkos tome i od Mamića potražuju više od 21 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.