MOĆNA SRBIJA Preko Brazila do polufinala

Izvor: Press, 10.Sep.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOĆNA SRBIJA Preko Brazila do polufinala

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Mundobasketa i to na kakav način! Orlovi su savladali  Brazil izuzetno ubedljivo, pregazili su rivala u drugom poluvremenu i na kraju trijumfovali sa 84:56.
Osveta Brazilcima nije mogla da bude slađa posle poraza u grupnoj fazi, nakon kog su mnogi sumnjali u kvalitet našeg tima. Za razloiku od tog susreta Srbija je čvršće ušla u ovaj meč, od samog starta je to bilo vidljivo, sa mnogo više samopouzdanja igrali su izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Aleksandra Đorđevića, a Teodosić i Bjelica su uz Krstića, Raduljicu i Bogdanovića bili nezaustavljivi.
Posle prve četvrtine imali smo prednost od 21:17, da bi zatim na poluvreme otišli sa +5 37:32.
I onda je usledila monstruozna treća deonica u kojoj je Brazil demoliran! 29:12 za Srbiju, u grupnoj fazi smo ovaj period igre dobili sa 32:12. Brazilci nisu imali nikakvo rešenje za orlove, dve tehničke u nizu su dobili Brazilci u toj deonici i zatim smo otišli i na 30 razilike.

Usledio je šou program u režiji Teodosića koji je meč završio sa 23 poena, četiri asistencije i tri skoka, Bjelica je razbio četvorke Brazila i sa osam poena, osam skokova i pet asistencija briljirao. KRstić je odigrao sjajno u trećoj deonici, dao je deset poena, a zatim je imao i dva sjajna povratna pasa posle kojih su pale trojke Markovića i Kalinića. Krstić se vratio u pravom momentu.
Raduljica je opet bio odličan, ubacio je 10 poena, a dva više dao je Bogdan Bogdanović, koji je postigao trojku skoro iz auta za oduševljenje naših navijača u poslednjoj četvrtini.
Sada čekamo protivnika u polufinalu, biće to bolji i zduela Francuska - Španija, a u drugom polufinalu igraće SAD - Litvanija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dalipagić: Francuska je mnogo bolji rival za nas, teško bismo protiv Španaca i sudija

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2014, 14:00

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Dražen Dalipagić i istaknuti treneri Zoran Sretenović i Željko Lukajić poručili su danas da Srbija može da se domogne finala na Svetskom prvenstvu u Španiji...Fenomenalnom partijom u četvrtfinalu, izabranici Aleksandra Ðorđevića ubedljivo su savladali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.