MMA borci u SPENS-u: Iz „vatrenog ringa do zvezda

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMA borci u SPENS-u: Iz „vatrenog ringa" do zvezda

U hali novosadskog SPENS-a 07. decembra sa početkom od 19:30 časova, uz direktan TV prenos na TV O2, biće održane borbe mešovitih borilačkih veština.

Publika koja voli borilačke sportove imaće priliku da uživa u borbama vrhunskih MMA boraca, poznatih svetskih majstora u šestougaonom borilištu - heksagonu.

Već sam pogled na listu boraca ukazuje da će to biti pravi praznik u kome će uživati svi oni koji dođu i prisustvuju okršajima u "vatrenom ringu".Istinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noć šampiona.

U VIP salonu SPENS-a održano je zvanično merenje i konferencija za štampu Serbian Battle Championship 25 - Revenge!

Predstavnici medija i posetioci u sali imali su priliku da vide zvaničnu proveru kilaže svih boraca koji će nastupiti na MMA spektaklu u „Srpskoj Atini", kao i da čuju razmišljanja glavnih aktera ove velike internacionalne manifestacije najbrže rastućeg sporta na svetu i njihova očekivanja kada je reč o narednom SBC-u.

Lista učesnika je velika, dodatno je bogati četiri borbe za prestižne SBC šampionske pojaseve, ali treba izdvojiti borbe u poluteškoj kategoriji gde će megdan podeliti dve legende svetskog MMA - aktuelnog šampiona, koji je nastupao na svim velikim svetskim turnirima, Brazilca Majkla "Big Rig" Falkaa, i izazivača, hrvatskog borca sa najviše UFC nastupa iza sebe, Igora "The Duke" Pokrajca, koji će dati sve od sebe kako bi osvetio poraz nokautom u prvoj rundi od Falkaa, koji se dogodio na SBC 21 Revenge! Manifestaciji maja 2019.

Od Brazilca sam izgubio prošli meč, bio sam neoprezan i dozvolio da me protivnik nokautira. Ovoga puta sam mnogo spremniji, fokus je na maksimumu kako ne bih ponovio grešku. Jedva čekam novi okršaj, novi izazov", reči su Igora Pokrajca.

Brazilac takođe najavljuje beskompromisnu borbu.

Moja pobeda nad Pokrajcem u našem prvom međusobnom duelu je već zaboravljena. Moj protivnik je izuzetno dobar borac i sigurno je da mi neće biti lako. Očekujem sjajnu borbu koja će zadovoljiti gledaoce i verujem u moju pobedu", rekao je Falkao.

Branilac titule u lakoj kategoriji, do 70 kg i jedna od najvećih svetskih nada, predstavnik legendarne brazilske Chute Boxe akademije, Džekson "Tortora" Loureiro, boriće se protiv domaćeg borca, iskusnog i renomiranog ratnika iz Beograda, Slobodana "Limp" Maksimovića.

Miro Jurković, jedan od najboljih domaćih majstora ovog sporta boriće se za upražnjenu SBC titulu u srednjoj kategoriji protiv svetskog prvaka u brazilskoj džiju-džici, iz Brazila, Manoela Fernandesa Neta, i tako pokušati da osveti jedini poraz u dosadašnjoj profi karijeri.

Za naslov najboljeg borca u muva kategoriji gledaćemo vrhunski brazilsko-ruski okršaj. Iskusni profesionalac Žoridson "Fein" Reis de Souza iz Brazila boriće se protiv neporaženog dagestanskog fenomena, sa najvišim odličjima na svetskim kombat sambo takmičenjima, Magomedgadžija Šanavazova.

Miljenik ženskog dela publike, jedan od najvećih domaćih potencijala, neporaženi borac novosadskog Family Fight Teama Predrag Bogdanović, imaće ispit karijere protiv renomiranog brazilskog borca, majstora parterne borbe, iz legendarne Chute Boxe akademije, Laerte "Midnight" Silve.

Uz sve ove istinske majstore oktagona svoje snove o uspehu i karijeri potraziće i borci sa ovih prostora Nenad Avramović, Nemanja Uverić, Nemanja Kovač. U heksagon će i dve dame, Julija Pajić i Marina Mihajličin (Šejla Omerović otkazala zbog povrede).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.