Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 23:22

MLS: Ne bude li Luka „on fire“, crno se piše Fajersima

Noćas je na programu duel između Di Si Junajteda i Čikaga u najkvalitetnijem takmičenju Sjedinjenih Američkih Država

Posle sezone koja mu je propala zbog povrede, Luka Stojanović je počeo da pokazuje raskošan talenat i u MLS. Navijači Čikago Fajersa su se konačno uverili zašto je klub odlučio da angažuje srpskog vezistu. Polako, ali sigurno Luka izrasta u ključnog igrača Čikaga, i praktično sam nosi tim. Bez konkretnog učinka bivšeg igrača Čukaričkog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ispisnika Partizanove škole, Fajersi nemaju čemu da se nadaju.

Nije imao Luka Stojanović start kakav je očekivao u obećanoj zemlji preko Atlantika. Propala mu je prva sezona, ali u drugoj dolaze stvari na svoje mesto, ali samo na individualnom planu. Ne i timskom, pošto je Čikago pružio bleda izdanja. Ali, nije jedini. Nije se na startu proslavio ni Di Si Junajted, pa međusobni duel po obe ekipe dolazi u trenutku kada traže slamku spasa, kako se kriza ne bi produbila.

02.00: (2,60) Di Si Junajted (3,30) Čikago (2,70)

Jedina svetla tačka u novoj sezoni Čikago fajersa je Luka Stojanović. Srpski ofanzivni vezista je postigao već dva gola i nagovestio da bi mogao imati sjajnu sezonu u MLS-u. Napad Fajersa je utihnuo, niko sem Luke nije „on fire“. Sa dva gola najbolji je strelac tima, a u listu strelaca se uz Stojanovića upisao samo još Robert Berič. Upravo su Srbin i Slovenac doneli jedini bod Čikago Fajeru. Bilo je to na otvaranju sezone protiv Nju Inglanda (2:2), ali od tada mrka kapa.

Zaređao je Čikago sa porazima, vezao je tri neuspeha, a ako bi se učinak spojio sa rezultatima iz minule sezone, niz bez trijumfa iznosi 10 utakmica. Poražavajuća statistika. Mada, igrao je Čikago protiv timova koji su naciljali visok plasman, ali to i nije neko opravdanje za poražavajuća izdanja.

Uprkos tome što Čikagu ne ide, trener Rafael Viki i dalje ima podršku.

"Osećam da imam podršku kluba. Tim ima podršku kluba. Odigrali smo tek četiri utakmice. Veoma je rano. Ponavljam se, ove igre i rezultati su frustrirajući. Ali da, osećam puno poverenje kluba“, rekao je Švajcarac.

Za nijansu je bolji Di Si Junajted od Fajersa. I to zbog pobede na otvaranju protiv Njujork Sitija od 2:1. Identičan kurs zauzeo je Di Si. Posle prvih bodova usledila je suša, koja traje već tri kola. Najveći adut Di Sija trebalo bi da bude Julijan Gresel. Lopte nemačkog desnog beka imaju oči, a Čikago fajersima duva promaja po levom boku.

Ali, neće Gresel samo zbog dobrih igara biti u centru pažnje, već i zbog opklade sa kolegom iz suparničkog tima. Pokrenuli su Gresel i Fabijan Herbers iz Čikaga podkast, a ovo će biti njihov prvi međusobni okršaj od kada su počeli da rade nešto novo. Opklada glasi: ukoliko pobedi Di Si, Fabijan će nositi dres minhenskog Bajerna, a u suprotnom slučaju će Gresel obući dres Borusije Dortmund i slikati se za fanove.

Brajan Gutijerez bi po prvi put trebalo da bude starter za Čikago Fajerse, 17-godišnji Amerikanac je do sada je sakupio 20-ak minuta sa klupu. Vreme je da od prvog minuta pokaže šta ume. Hajns Ike se vraća u sastav Di Sija, a takođe bi oporavljeni Kevin Paredes trebalo da konkuriše za sastav. Veliki broj igrača ponovo je na raspolaganju Hernanu Pablu Losadi, pa će Argentinac biti na slatkim mukama.

MLS

Četvrtak

Toronto - Kolambus 2:0 (1:0)

Inter Majami - Montreal 0:2 (0:2)

Filadelfija - Nju Ingland 1:1 (0:0)

Hjuston - Kanzas Siti 1:0 (0:0)

Minesota - Vankuver 1:0 (0:0)

San Hoze - Sijetl 0:1 (0:1)

Petak

02.00: (2,60) Di Si Junajted (3,30) Čikago (2,70)

Subota

19.00: (1,60) Njujork Siti (4,00) Toronto (5,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.