MISLIM DA TO NIJE NORMALNO Trener Baskonije ljut i besan posle utakmice sa Zvezdom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 23:06

"MISLIM DA TO NIJE NORMALNO" Trener Baskonije ljut i besan posle utakmice sa Zvezdom

Strašna odbrana crveno-belih je presudila.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u okviru 30. kola Evrolige ekipu Baskonije sa 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14) u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' i tako stigli do 13. pobede u sezoni. Crveno-beli su do slavlja stigli najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani od druge četvrtine i odličnoj partiji Fakunda Kampaca.

Trener Baskonije Đoan Penjaroa konstatovao je posle poraza da je njegov tim "drastično pao" posle 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minuta dobre igre, a kao jedan od glavnih utisaka istakao je najlošiju ofanzivnu partiju ekipe ove sezone.

Baskonija je sada na učinku 15-15, trenutno je van Top8 zone i biće joj potrebno i sreće da se domogne plej-ofa elitnog takmičenja.

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Mislim da smo odigrali dobro, odigrali smo dobru košarku u prvih 15 minuta, igrali smo dobro. Kontrolisali smo ritam, ali... Drastično smo pali tokom druge četvrtine, pri rezultatu 26:35. Teško je pobediti kad imamo 19 izgubljenih lopti, a Zvezda je pogodila mnogo više šuteva i imali su i dosta više slobodnih bacanja tokom drugog poluvremena, kao i šuteva. Kontrolisali su utakmicu, a mi smo odigrali najslabiju ofanzivnu utakmicu u sezoni - rekao je Penjaroa posle meča.

Samo jednom ove sezone Baskonija je dala manji broj poena nego protiv Zvezde, bilo je to protiv Asvela (61), i definitivno je odbrana crveno-belih bila ključ toga, primetio je trener Baskijaca.

- Crvena zvezda igra jako dobru odbranu, Kampaco je odličan defanzivac, pritiska loptu. Tri izgubljene lopte u nizu, ofanzivni faulovi... To nije uobičajeno, u Evroligi se to kažnjava. Nije normalno da imamo 19-20 izgubljenih lopti. Nije uobičajeno da beležimo toliko izgubljenih lopti u nizu. Moja tehnička je došla u poslednja dva, tri minuta, to je tehnička... Ali, mislim da to nije normalno.

Šanse za Top 8 sada su ugrožene za Baskoniju mada sve i dalje drže u svojim rukama.

- Imamo opcije, ali moramo pobeđivati, imamo tri utakmice uzastopno kod kuće, ali sledeća utakmica je sada u ACB ligi protiv Bilbaa, a sledeće nedelje igramo protiv Fenerbahčea na našem terenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.