MIRKOVIĆ: Zemun će da računa na naš umor

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRKOVIĆ: Zemun će da računa na naš umor

Utakmica na programu u nedelju.

Posle pobede u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana se okreću obavezama u Superligi Srbije. Protivnik crno-belih biće Zemun, a duel u Gornjoj varoši (nedelja, 17.00, TV Arena sport 1) najavio je šef struke Parnog valjka, Zoran Mirković.

- U takvom smo ritmu, celog ovog meseca, ali moramo da odgovorimo zahtevima. Nije prošlo mnogo, a već nas očekuje meč u prvenstvu. Znamo da nismo otvorili šampionat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako treba i u svakoj sledećoj utakmici moramo da budemo maksimalno koncentrisani. I sa željom da pobedimo. Igramo sa ekipom koja je posle tri utakmice i teškog rasporeda uzeo tri dva boda (poraz od Radnika i remiji sa Čukaričkim i Vojvodinom). Imaju svoju računicu, promenili su trenera (umesto Milanovića Janković), na klupi će biti pomoćni trener. Sigurno će da računaju na naš umor i naše misli, koje su hteli mi to ili ne hteli usmereni ka četvrtku i revanšu. Ipak, ja ću da apelujem na svoje igrače da misle samo o Zemunu - kazao je Mirković u uvodnoj reči.

Zatim je prešao na kadrovsku situaciju.

- Videćemo za rotaciju, imamo dosta igrača na raspolaganju. Videćemo sa samim igračima, stručnim štabom, ali i sa lekarskim timom. Osim Zlatana Šehovića, svi su spremni.

Mirković je na klupi debitovao pobedom nad Nordsjelandom.

- Pobede su melem za ranu. Uz dobre igre, to znači još više. Sada smo u boljem stanju nego ranije, ali nam je potreban kontinuitet. Još nismo seli na stolicu kako treba. Nema opuštanja, pa čak i da smo sada u boljoj situaciji. I to je jedini pravac.

Trenutno, crno-beli za najvećim rivalom, Crvenom zvezdom zaostaje pet bodova.

- Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je realnost i od nje ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se svodi tek u maju sledeće godine. To je sve što mogu da kažem. Dodatnog opterećenja nema, mi ispred sebe imamo protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo. Sad kako će biti na kraju, videćemo - rekao je Mirković koji je van srpskog klupskog fudbala bio jedno vreme, pošto je bio u srtručnom štabu reprezentacije Crne Gore.

- Ja sam uvek iskren i mogu da kažem nisam poznavao tako dobro Super ligu, ali ovde sam već skoro sedam dana, tako da radim svakodnevno po mnogo sati. Naravno, ceo moj stručni štab, svi moji saradnici su mi na usluzi i pri ruci da me uvedu u celu problematiku koja je bila u svlačionici, a i cele lige. Imamo luksuz da ne moramo da znamo sve protivnike sa kojima ćemo igrati, na primer, u septembru, ali ovi koji sada stižu, o njima znamo sve - zaključio je Mirković koji i nije u potpunosti zadovoljan mečom u Danskoj.

- I dalje nisam zadovoljan tim drugim poluvremenom, izgubili smo potpuno igru, bili smo u podređenom položaju, bili smo na svojoj polovini, a kad god ste u toj zoni, vi ste u riziku da primite gol.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.