MILVOKI: Kidov eksperiment

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILVOKI: Kidov eksperiment

Ekipa iz Viskonsina će nastaviti da luta, a put bi mogao da ih odvede i u visine i na dno.

Posle dve godine sa promenljivim rezultatima, od kada je ekipu preuzeo Džejson Kid, stiče se utisak da se u narednoj neće mnogo toga promeniti. Milvoki od 2001. godine nije prošao prvu rundu plej-ofa, uz samo šest nastupa u njemu. Ekipa opstaje u prosečnosti, pa nema šansu da se na Draftu domogne potencijalnog superstara.

Informacije Divizija: Central Lokacija: >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Milvoki (Viskonsin) Dvorana: BMO Heris Bredli Centar (18.717) Vlasnici: Ves Edens (55) i Mark Lesri (55) GM: Džon Hemond (62) Trener: Džejson Kid (43) Ime tima: Milvoki Baks (1968-) Titule: 1 (1971)

Kid na raspolaganju ima mlado jezgro tima, koje bi u sezoni koja je pred nama trebalo uspešno da nastavi svoj razvoj. Prema najavama iz Viskonsina, trener će od početka sezone nastaviti sa eksperimentom koji je počeo krajem prethodne. Milvoki će igrati sa plejmejkerom od 211 centimetara, Janisom Adetokunboom. U principu, od toga koliko će takva postavka igre da funkcioniše zavisiće dalji potezi uprave tima.

Pored Grka, oslonac Baksa za budućnost trebalo bi da budu Kris Midlton i Džabari Parker. Povreda startnog beka, koji će odsustvovati šest meseci, poremetila je planove ekipe, pa će šansu da se nametnu imati, pre svih, Rašad Von (20, 198), 17. pik sa Drafta iz 2015, i Malkolm Brogdon (23, 196), 36. pik sa poslednjeg Drafta. I jedan i drugi su talentovani napadači, s tim što Von ima bolje izglede za uspeh u NBA ligi, što zbog znanja, što zbog godina.

Povučeni brojevi 1 - Oskar Robertson 2 - Džunior Bridžmen 4 - Sidni Monkrif 10 - Bob Dendridž 14 - Džon Mekgloklin 16 - Bob Lanir 32 - Brajan Vinters 33 - Karim Abdul-Džabar

Uz pomenute, priču u budućnosti bi trebalo nastaviti sa Tonom Mejkerom (19, 216). Dilema oko godina, pauza od jedne sezone i još nekoliko sitnica koje su ulivale nepoverenje generalnim menadžerima ekipa iz najjače lige na svetu svrstavale se Mejkera na kraj prve runde pre Drafta. Ali, Džon Hemond se odlučio da rizikuje i da ga podigne sa 10. pozicije. Njegov izbor, kada se bolje pogleda, bio je logična stvar za Bakse. Radi se o igraču koji je izuzetno brz za svoju visinu i koji će se fantastično uklopiti u atipičnu igru tima, gde svi sve preuzimaju sve u odbrani.

Naspram talenta, Hemonda očekuje i nekoliko problema koje mora da reši. Majkl Karter-Vilijams, čini se, nije dobar materijal za veliki uspeh u NBA ligi, dok Greg Monro, pre svega zbog loše odbrane, nije neko ko se uklapa u stil igre Baksa. Uz njih, tu je i Džon Henson, koji se ne razvija prema očekivanjima.

Startna petorka PG: Janis Adetokunbo SG: Metju Delavedova SF: Kris Midlton PF: Džabari Parker C: Majls Plamli

Pored Drafta, koji su Baksi obavili korektno, menadžment tima je odradio dobar posao sa slobodnim agentima. Dovedeni su Metju Delavedova, kao dobra bek ap opcija na spoljnim pozicijama, Mirza Teletović, kao igrač koji može da raširi odbranu sa pozicije krilnog centra, kao i Džejson Teri, čije će iskustvo biti od neprocenjive važnosti za mlade igrače u sastavu Baksa. Poslednje pojačanje Milvoki je dobio kroz trejd u kome je u tim stigao Majkl Bizli, od kojeg se očekuje korektan posao sa klupe na krilnim pozicijama.

Ekipa je ostala bez igrača koji nisu imali veliku ulogu, kao što su Džered Bejlis, Grejvis Vaskez i suspendovani O Džej Mejo.

Na sve jačem Istoku teško je proceniti domete Baksa, posebno ako se uzme u obzir činjenica da Kris Midlton neće igrati šest meseci. No, za tim iz Viskonsina je najvažnije da u sezoni koja sledi pronađe svoj identitet i trasira put za budućnost, kako bi imao šansu da postane legitimni učesnik plej-ofa u godinama koje slede i primamljiva destinacija za slobodne agente Ol star nivoa.

Uprava veruje u Džejsona Kida, s obzirom da mu je tokom leta produžila ugovor na još tri sezone. Na njemu je da pokaže da menadžment nije pogrešio.

(foto: Bucks)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.