MILOŠ KRASIĆ: ORLOVI STEKLI POVERENJE NACIJE

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOŠ KRASIĆ: "ORLOVI" STEKLI POVERENJE NACIJE

LEOGANG - Fudbalska reprezentacija Srbije počela je prave pripreme za Svetsko prvenstvo, pošto se skrasila u austrijskom zimskom centru Leogangu i prvi put imala dva treninga.

- Oduševljen sam uslovima. Imamo sve što nam je potrebno. Hvala našem tim menadžeru Boletu (Aleksandru Boškoviću) za izbor baznog kampa. Apsolutno je sve za čistu desetku, od smeštaja, hotela i predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - uslova za trening- kazao je Miloš Krasić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vezista moskovskog CSKA je u Leogang došao možda i najspremniji, pošto je u Rusiji sezona u jeku.

- Odigrao sam osam ili devet kola u Rusiji, praktično iz prvenstva stižem na pripreme. Vidim, ipak, da je forma i kod ostalih igrača na zavidnom nivou - primetio je Krasić, koji će u letnjem prelaznom roku verovatno promeniti klub, ali tek posle Mundijala.

- Bolje je tako. Ne sumnjam da će se sve završiti kako treba i kad dođe vreme. Sad je glava potpuno okrenuta reprezentaciji... Potpuno sam se isključio iz te priče o selidbi iz Rusije, jer se spremam za nešto zaista veliko, što se ne doživljava svakog dana - kazao je.

- Nešto zaista veliko za Srbiju će početi 13. juna i utakmicom sa Ganom. To je ono što se zove malo finale. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šanse iz kontranapada - ocenio je Krasić, koji sa poštovanjem govori i o preostala dva protivnika Srbije u Grupi D - Nemačkoj i Australiji.

- Nemci imaju zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kojem se najpreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 23 najbolje selekcije na svetu- dodao je Krasić.

Jedan od najbitnijih fudbalera u timu Srbije je, ipak, naveo i da je svaka informacija o rivalima korisna, ali da "orlovi" pre svega treba da se koncentrišu na svoje partije.

- Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije - podršku i poverenje nacije. Sada nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija. Verujem u model koji nam je doneo plasman u Južnu Afriku. Do početka Mundijala treba samo da tu igru podignemo na još viši nivo - konstatovao je Miloš Krasić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.