Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 17:02

MILOJEVIĆ KRIJE KARTE: Trener Zvezde pričao o sastavu, pa se dotakao Duljaja

Najveća utakmica srpskog fudbala igra se u subotu od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević obratio se medijima pred meč 24. kola Mozzart bet Superlige protiv Partizana.

Crveno-beli će u subotu od 17 časova dočekati večitog rivala.

Strateg crveno-belih je pre obraćanja poželeo srećan osmi mart svim ženama.

- Dobro i pozitivno je da će biti pun stadion i lepa atmosfera. Često se dešava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne bude dobra i kvalitetna utakmica na derbiju, ali ćemo se potruditi da bude dobar meč. Nismo imali drugačiju pripremu u odnosu na druge mečeve. Igrači su svesni, znaju šta znači. Utakmica kao i svaka druga nosi tri poena, ali tu je taj prestiž. Znate da smo protiv TSC-a imali kadrovskih problema i ne mogu ništa da vam kažem što se toga tiče. Videćemo posle treninga - počeo je Milojević, pa nastavio:

- Derbi puno puta odluče neke sitnice, sad šta će biti sutra ja ne znam. Bukvalno jedna lopta, jedan detalj, neki minuti praznog hoda, dekoncentracije. Obično su to utakmice koje su tvrde, uz dosta borbe. Jasno je da je Partizan spremio utakmicu sa nekim taktičkim zamislima. Teško je predvideti šta će odlučiti - rekao je Milojević.

Kakav je status Aleksandra Kataija?

- Polako se vraća, sve to ide kako treba, ali videćemo kakva je situacija i sa njim i sa ostalim igračima posle treninga. 

Da li će ovaj derbi odlučiti pitanje šampiona?

- Sigurno je utakmica sa Partizanom nešto specifično. Ima još utakmica, šest regularnih kola, sedam u plej-ofu. Negde oko 40 bodova u igri, tako da sad da pričam o pritisku, ono na šta sam ja fokusiran je to da mi uspostavimo naš model igre, i da gledamo da sve zavcisi od nas, i da damo sve od sebe. Sigurno, svesni smo da je Partizan ispred nas, i zbog tog boda neki favorit. Mi smo ti koji treba da radimo ono što smo i do sad, i mislim da smo od utakmice do utakmice imali neki napredak, tako da videćemo sutra. Znate da smo imali raspored, sve su bile ekipe iz gornjeg dela tabele, pretedenti za ili titulu, ili izlazak u Evropu, tako da videćemo sutra kako će izgledati.

Pohvalno je govorio o treneru Partizana Igoru Duljaju.

- Generalno, gledao sam tu utakmicu u decembru, ali nešto posebno nismo analizirali. Ipak mislim da ta i ova utakmica neće imati nekih dodirnih tačaka. Što se tiče Partizana, mislim da su oni jesenji deo, ekipa koja veže toliko pobeda je za respekt. Igora znam odavno, posvećen, vredan, jedan dobar trener, koji svoju emociju unosi, i prenosi. On je moj "Topolac", pored Aranđelovca, pa da kažemo da smo i komšije. U svakom slučaju, imam pozitivno mišljenje o njemu i pohvalno za njegov rad i trud za sve ovo vreme - istakao je Milojević.

Ponovio je strateg Zvezde da se nada dobrom meču.

- Ovde kod nas, mogu da vam kažem da i mi utakmice koje smo odigrali, sve su bile različitog tipa. Tako i Partizan ovo što je igrao, i oni su igrali sasvim različite utakmice, i protiv Radnika, i protiv Javora, tako da, danas ne možemo da kaćemo da li je neka ekipa dobra u odbrani ili u napadu. U svakom slučaju, jedna ekipa koja zna šta hoće na terenu, i sad u zavisnosti od utakmice, tako vam se neki put i namesti, ako jurite neki rezultat, bićete ofanzivniji, ili ako čuvate rezultat, bićete defanzivniji, promeniti stil igre. Mislim da nije Partizan slučajno tu gde jeste, i to je činjenica, ne možemo da pričamo drugačije. Očekujem sutra jednu dobru utakmicu - zaključio je Milojević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.