MIJAT SPOJIO PREDSEDNIKE

Izvor: Kurir, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIJAT SPOJIO PREDSEDNIKE

Tehniko „kraljevskog kluba“ upoznao čelnike Reala i Partizana Ramona Kalderona i Tomislava Karadžića, koji su sklopili ugovor o saradnji

Specijalni izveŠtaČ Kurira iz madrida Dejan Petković

Madriđani nisu zaboravili Partizan, ali gostovanje crno-belih iz Beograda nije privuklo veliku pažnju medija i navijača u španskoj prestonici. Ravnodušnost prema protivniku iz Srbije od strane predstavnika domaće štampe mogla se uočiti već na aerodromu, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nijedan kamerman niti fotoreporter nije došao da zabeleži dolazak ekipe koja će se boriti za 29. trofej Santjago Bernabeu.

Zaključak o totalnom ignorisanju, ipak, ne može da se izvede, budući da se u hotelu pojavio poznati srpski novinar Vladimir Stanković, koji dugi niz godina radi u listu El mundo deportivo iz Barselone. Tako se, njegovom zaslugom, u uglednom sportskom dnevniku moglo pročitati dvadesetak redova o meču na stadionu Real Madrida, uz duži osvrt na igračku i trenersku karijeru bivšeg asa Deportiva i Valensije Miroslava Đukića.

Na zvaničnoj konferenciji za novinare domaćeg tima, meč s Partizanom su „najavili“ kapiten Raul i legendarno krilo Pako Hento, koji se podsetio duela njegove generacije s ekipom Partizana u finalu Kupa šampiona 1966, uz konstataciju da su Srbi oduvek bili talentovani fudbaleri, ali da su ti mečevi ostajali u prijatnijem sećanju igračima „kraljevskog kluba“.

Iako zaboravljeni od novinara, zahvaljujući sportskom direktoru Real Madrida Predragu Mijatoviću gosti iz Srbije nisu nikako mogli da se osete zapostavljenima. Mijatović se pokazao kao sjajan domaćin, što se uostalom i očekivalo, jer su se najviše njegovom zaslugom igrači Miroslava Đukića našli u situaciji da odmere snage s trenutno prvoplasiranim timom Primere.

Tehniko „kraljevskog kluba“ organizovao je, po dolasku u Madrid, večeru za rukovodstvo Partizana, da bi drugog dana posete upoznao dvojicu predsednika - Tomislava Karadžića i Ramona Kalderona. Nakon susreta dvojice čelnika očekuje se konkretizacija saradnje, od koje bi srpski klub mogao da dobije višestruku korist u budućnosti. To, pre svega, znači da će mladi fudbaleri i treneri Partizana dobiti pravo da se edukuju u fudbalskoj školi najvećeg kluba na planeti.[ antrfile ]

KRKIĆ IPAK ŠPANAC

Sećanja na Partizan iz šezdesetih godina prošlog veka, kao i ona na eru kad ih je predvodio Lotar Mateus na stadionu Santjago Bernabeu, nije ništa naspram nove zvezde španskog fudbala Bojana Krkića, čije slike dominiraju na stranicama sportske štampe. Mada je u srcima mnogih Srba tinjala nada da će baš on jednog dana predvoditi „orlove“, od toga očigledno neće biti ništa, nakon jučerašnje Aragonesove najave da će srpski Katalonac zaigrati u dresu „crvene furije“ na prolećnim prijateljskim utakmicama. Krkić će morati da se zadovolji nebitnim probama, jer je „kornjača“ Aragones odlučio da ga ne vodi na EP, uz obrazloženje da je premlad za tako veliko takmičenje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.