MI: Još 2 medalje za srpske strelce

Izvor: B92, 28.Jun.2009, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI: Još 2 medalje za srpske strelce

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić i Nemanja Mirosavljev osvojili su srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Peskari.

Zlatić je zauzeo drugo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem, sa 679.3 kruga, uz najbolji rezultat u finalnoj seriji (102,3 kruga). U istoj disciplini, Damir Mikec je zauzeo šesto mesto (674,3 kruga). Sa druge strane, Miroslavljev je osvojio "srebro" u gađanju MK puškom, 60 метака лежећи, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << са 697,5 krugova.

Drugi predstavnik Srbije Stevan Pletikosić imao je najbolji finalnu seriju od 105.3 kruga i sa sedmog došao do petog mesta, sa 695,3 kruga.

„Srebra” Zlatića i Mirosavljeva su treća i četvrta medalja za srpske strelce na Mediteranskim igrama, a treća srebrna (Damir Mikec – MK pištolj, Andrija Zlatić – vazdušni pištolj i Nemanja Mirosavljev – MK puška 60 ležeći, dok je Zlatić osvojio "bronzu” MK pištoljem).

"Nisam zadovoljan, jer nemamo zlatnu medalju. Mirosavljev i Pletikosić su odlično gađali finale, ali je bilo nešto slavije u osnovnom delu i taj manjak od nekoliko krugova kod obojice, pokvario je bolji plasman. Ipak, u prva dva dana imali smo u svim finalima po dva takmičara, čime malo koja zemlja može da se podiči”, izjavio je selektor Srbije Zoran Stojiljković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.