MENJAM SVE GOLOVE  ZA MUNDIJAL

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MENJAM SVE GOLOVE ZA MUNDIJAL

Marko Pantelić, strelac gola za Srbiju protiv Republike Irske u Dablinu, razmišlja samo kako će se orlovi“ kvalifikovati na SP

Povratnik u nacionalni tim Srbije Marko Pantelić kaže da bi gol u Dablinu, ali sve ostale u karijeri, menjao za plasman Srbije na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine! Centarfor Herte je u subotu, u prijateljskom susretu protiv Republike Irske (1:1), postigao tek drugi gol u dresu „orlova“, ali je tako stavio do znanja selektoru Đukiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da može ozbiljno da računa na njega u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal 2010.

Reprezentacija Srbije je preksinoć u Dablinu i treći put nije ostvarila pobedu otkako je na mesto selektora postavljen Miroslav Đukić. Međutim, za razliku od prethodna dva meča, s Ukrajinom i Makedonijom, „orlovi“ su ovog puta bili na pragu pobede, ali je prvi Đukićev trijumf na klupi Srbije sprečio je napadač Irske Endi Kio u nadoknadi vremena.

Od trenutka kad je Đukić postavljen za selektora, Marka Pantelića nije bilo u reprezentaciji. Ipak, bivši trener Partizana odlučio je da u Dablin povede centarfora Herte, koji je samo šest minuta po ulasku u igru zatresao mrežu Iraca.

- Presrećan sam zbog ovog pogotka, ali bi osećaj bio mnogo lepši da smo na kraju trijumfovali. Drago mi je što sam skinuo maler i postigao prvi gol još od debija protiv Češke u Pragu. Međutim, nije mi najbitnija stvar da li ću ja postići gol. Najvažnije je da pobeđujemo. Zato bi ovaj, ali i sve prethodne i buduće pogotke, menjao za plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je za Kurir centarfor „orlova“.

Selektor Srbije Miroslav Đukić zadovoljan je igrom svojih izabranika, ali žali što se reprezentacija iz Dablina nije vratila s prvom pobedom otkako je on na klupi.

- Šteta, velika šteta. Trebalo je da pobedimo. Igrali smo bolje, imali više šansi, ali nismo imali sreće da izdržimo do kraja. Zadovoljan sam jer su igrači ispunili sve što sam od njih tražio. Cilj nam je bio da pritiskom odgovorimo na pritisak i sprečimo Irce da igraju svoju igru. To nam je i pošlo za rukom sve do kraja meča, kad smo dozvolili domaćinu da nas sabije na našu polovinu - rekao je selektor Srbije.

[ antrfile ]

ŽAO NAM JE  ZBOG EVROVIZIJE

Reprezentativci Srbije nisu imali prili ku da u dalekom Dablinu u direktnom prenosu gledaju Pesmu Evrovizije, sigurno najvažniji događaj u našoj prestonici u 2008. godini. Marko Pantelić kaže da je većini reprezentativaca bilo žao što nisu mogli da posmatraju spektakl iz Beogradske arene.

- Evrovizija je završena, a mi smo i dalje bili u svlačionici, tako da smo propustili spektakl u Beogradu. Svima nam je bilo žao zbog toga, kao i što nismo mogli da pratimo glasanje i navijamo za našu predstavnicu - objasnio je napadač „orlova“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.