MEGA PIŠE ISTORIJU - FINALE!!!

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEGA PIŠE ISTORIJU - FINALE!!!

Još jedan neverovatan uspeh Mega Leksa! I pored brojnih problema sa povredama, ekipa Dejana Milojevića je ponovo uspela da savlada Budućnost i izbori istorijski plasman u finale ABA lige!

Prvi finalista plej-ofa ABA lige je ekipa Mega Leksa, koja je i drugi put u dva odigrana meča savladala podgoričku Budućnost, neprikosnovenu u ligaškom delu sezone.

Dramatična borba vođena je večeras u Sremskoj Mitrovici, a Mega Leks je na kraju potpuno zasluženo slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa 76:75 i sada čeka boljeg iz duela Zvezde i Cedevite!


Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi dve ekipe, a prvu osetniju prednost stekli su gosti iz Podgorice posle pet vezanih poena Suada Šehovića za 12:7 u njihovu korist.

Blagu prednost ekipa Budućnosti nije ispuštala do kraja ove deonice koju je dobila sa 24:22.

Početak drugog kvartala je u potpunosti pripao gostima, koji su preko Subotića, Dženkinsa i Tadije Dragićevića stigla do najubedljivije prednosti od početka meča - 31:22!

Međutim, Mega je imala odgovor, iako je nedugo zatim Sead Šehović pogodio trojku za ''dvocifrenih'' 34:24 u korist Budućnosti. Naime, istom merom je uzvratio Rade Zagorac, a onda novu trojku pogađa Luvavu i već je na semaforu stajalo 30:34.

To je bio samo uvod u sjajan period igre domaćeg tima, koji je do kraja druge četvrtine uspeo da napravi potpuni preokret i na poluvreme ode sa ''plus četiri'' - 44:40!

I treća deonica je pripala Milojevićevoj ekipi, koja je i dalje držala svoj ritam igre, dok su Podgoričani postajali sve nervozniji. Kao plod svega toga, Mega je posle treće deonice vodila sa 62:55 i činilo se da je finale na vidiku!

Međutim, Podgoričani vrlo brzo uspevaju da uhvate priključak i trojkom Omara Kuka su prišli na 65:63 u 34. minutu meča.

Do kraja smo gledali neizvesnu, dramatičnu borbu, a kulminacija je usledila pri vođstvu Podgoričana od 75:74, u poslednjem minutu meča.

Gosti nisu iskoristili svoj napad, posle čega je Nikola Ivanović poveo, činilo se, poslednju akciju Mege. Ali, na devet sekundi pre kraja, Aleks Marić je napravio prekršaj na Danilu Nikoliću i trener Budućnosti Luka Pavićević je zatražio tajm-aut.

Ipak, to nije poremetilo Nikolića, koji pogađa sa linije penala za izjednačenje, a onda i za vođstvo - 76:75!

Ostalo je gostima da za devet sekundi izbore preokret, ali Omar Kuk je bio neprecizan i slavlje Milojevićevog tima i njihovih navijača je moglo da počne
!

Luvavu-Kabaro sa 17 i Ivanović sa 16 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Zagorac je upisao 14, a Danilo Nikolić 12 poena.

U poraženom timu, Tadija Dragićević najbolji sa 20 poena, a pratio ga je Suad Šehović sa 15.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mega klinci čeličnih živaca i velikog srca! Budućnost neće igrati Evroligu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2016

Junak utakmice i velike pobede Mege bio je Danilo Nikolić koji je pogodio oba penala devet sekundi pre kraja, kao da iza sebe već ima “milion” ovakvih situacija..Mega Leks će igrati finale Jadranske lige! Istorijski uspeh ostvarila je mlada ekipa iz Sremske Mitrovice koja je u drugom meču polufinala...

Nastavak na MozzartSport.com...

BRAVO: U neizvesnoj završnici Mega dobila Budućnost za prvo veliko finale ABA lige (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 20.Mar.2016, 00:05

U drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige Mega je ostvarila istorijsku pobedu nad ekipom Budućnosti 76:75 (22:24, 22:16, 18:15, 14:20) i plasirala se u finale plej-ofa ABA lige.. . Meč je otvorio, sjajnim zakucavanjem Luvavu, a onda je Suad Šehović u svojoj mini seriji od pet poena doneo prednost...

Nastavak na HotSport.rs...

Mega Leks za istoriju

Izvor: TV Arena Sport, 20.Mar.2016

I pored brojnih problema sa povredama, ekipa Mega Leksa je uspela da savlada Budućnost u drugom polufinalnom meču i izbori istorijski plasman u finale ABA lige...Luvavu-Kabaro sa 17 i Ivanović sa 16 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Zagorac je upisao 14, a Danilo Nikolić 12 poena....

Nastavak na TV Arena Sport...

WL: Zvezda na Partizan u polufinalu

Izvor: B92, 20.Mar.2016

Odbojkaši Crvene zvezde i Vojvodine pridružili su se Partizanu u polufinalu plej-ofa Viener štetiše lige Srbije. Vojvodina je u dva meča bila bolja od Ribnice, a u polufinalu čeka boljeg iz duela u kojem će Novi Pazar i Spartak igrati "majstoricu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.