MASTERS MONTE KARLO: Preokret odlučio meč Novakovog dželata i Belgijanca

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 15:43

MASTERS MONTE KARLO: Preokret odlučio meč Novakovog dželata i Belgijanca

Nije moglo bez drame.

Danijel Evans nastavlja da pravi čuda u Kneževini. Posle eliminacije prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, Britanac  se plasirao u polufinale Mastersa Monte Karlo, pošto je u četvrtfinalnom meču bio bolji od Davida Gofana iz Belgije  rezultatom 2:1 (5:7, 6:3, 6:4).

Pod velikim samopouzdanjem, posle pobede nad najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u prethodnom kolu, Britanac je sigurnije ušao u duel sa Belgijancem i brejkom već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u prvom gemu, poveo sa 2:0.

Dan Evans, CLAY GURU 💪

The British No.1 edges David Goffin, saving 15 of 17 break points to win 5-7, 6-3, 6-4 and reach his first Masters 1000 SF.

Will face Tsitsipas tomorrow. pic.twitter.com/U5fqceUfVP

— TennisNow (@Tennis_Now) April 16, 2021

Gofan se nije predavao pa je u 10. gemu uspeo da vrati servis, izjednačivši na 5:5, a zatim i u 12 poenu ponovo iznenadio Evansa, taman koliko mu je trebalo za 7:5 i vođstvo u setovima od 1:0.

The EVO-lution is here 😳

Dan Evans beats Novak Djokovic 6-4, 7-5 to make the @ROLEXMCMASTERS quarter-finals 👏 pic.twitter.com/k6GPHGYWZs

— ATP Tour (@atptour) April 15, 2021

Nije se predavao Danijel Evans. Po već viđenom scenariju iz prvog seta, stigao je do brejka i u drugom delu igre, poveo sa 2:1, da bi potom i u devetom gemu iznenadio Britanca, za izjednačenje u setovima - 3:6.

Poslednji, odlučujući set, bio je i maratonski. Rivali su sigurno držali svoj servis, nije bilo brejka do 10. gema, a onda je ponovo Evans oduzeo servis Belgijancu i posle Đokovića, bacio na kolena još jednog favorita. Slavlje od 6:4 i veliki uspeh za britanskog tenisera, koga od ponedeljka čeka značajan napredak na ATP listi.

Za plasman u finale mastersa Monte Karlo, Danijel Evans će igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, kome je nešto ranije zbog povrede meč predao Davidovič-Fokna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.