MARINA PONOSNA: Sve devojke su plakale, pobedile smo ekipu koju porede sa muškarcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 07:57

MARINA PONOSNA: Sve devojke su plakale, pobedile smo ekipu koju porede sa muškarcima

Veliki uspeh košarkašica Srbije u Valensiji.

Selektorka Srbije Marina Maljković bila je ponosna na svoje košarkašice posle pobede nad Španijom rezultatom 71:64 i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

- Pobedili smo ogromnu Španiju, veliku ekipu, koja igra sjajnu košarku. Po intenzitetu svi porede njihovo trčanje sa muškarcima. Stvarno smo uspeli da pobedimo ogromnu ekipu na njihovom terenu. I to u Valensiji, u gradu gde je Španija – Španija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čestitam svim svojim košarkašicama. Od prve do dvanaeste, jer je neverovatno koliko su sve pokazale da su tim i koliko su doprinele ovoj pobedi. Ne možete to ni da zamislite – istakla je Maljković.

Bilo je suza radosnica posle 45 minuta iscrpljujuće bitke.

- Sve igračice sa klupe, koje su ulazile minut ili dva, plakale su. To je bila ta naša snaga. Čestitam svima na mentalnoj i fizičkoj snazi na ovoj utakmici. Videli ste koliko smo morali da stisnemo zube, u nekoliko situacija. To je mnogo teško! Bilo je mnogo teško prevazići sve to. Prevazići takav stres i ja im od sveg srca čestitam. Pokazale su kako se bori za svoju zemlju, upravo u tim situacijama. Dovoljno smo mudri da znamo da ništa nismo uradili, da je ovo bila velika utakmica u našim karijerama. Definitivno! O njoj će se puno pričati, godinama. Drago mi je zbog devojaka. Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju! U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa – konstatovala je Marina Maljković.

Meč sa Belgijom je na programu u subotu od 21 čas u Valensiji.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Triniti, fudbalerka i ćerka Denisa Rodmana.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lavicama pao kamen sa srca: Hoćeš da se raduješ, a nemaš snage, ovo je mešavina milion emocija

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021

"Napokon smo uspele da dođemo do vrha te planine koji je za nas bio nedostižan i da pobedimo Španiju", kaže Sonja Vasić..Slavila se u Valensiji do duboko u noć pobeda srpskih košarkašica nad domaćinom turnira Španijom, čime je obezbeđen plasman u polufinale Evropskog prvenstva...Subota, 21.00:...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.