MARINA MALJKOVIĆ POSLE POBEDE: Presudila je naša borbenost

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 17:35

MARINA MALJKOVIĆ POSLE POBEDE: Presudila je naša borbenost

Srbija u drugom kolu igra sa Slovačkom.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom nad Turskom (71:63) na Šampionatu Evrope u Sloveniji.

Selektorka Marina Maljković rekla je nakon meča da je ekipa naučila lekciju na prošlom velikom takmičenju i da je zato potpuno fokusirana ušla u prvi meč turnira.

- Presudila je naša borbenost. Svih 11 igračica je definitivno odlučilo da bude prisutno, shvatile su važnost, znale su da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turska mnogo, mnogo iskusniji tim, da imaju to iskustvo u vidu jake lige, jakih takmičenja u kojima nastupaju i jednostavno, nismo želeli da dozvolimo da budu bolji od nas. Borili smo se i mnogo je važno što smo pokazali da je ova generacija lekciju u prvoj utakmici naučila na Svetskom prvenstvu, kada smo izgubili od Kanade, bilo nam je posle toga jako loše.

Prethodno je u prvom meču D grupe Mađarska deklasirala Slovačku 89:67.

Iz prve faze direktno u četvrtfinale ide pobednik grupe, dok drugi i treći na tabeli idu u osminu finala na razigravanje.

U drugoj rundi, ekipa Marine Maljković u petak od 20.45 igra sa Slovačkom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.