MARINA HVALI IGRAČICE: Pobedili smo veliku ekipu, oni su TIMČINA za nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022, 08:32

MARINA HVALI IGRAČICE: Pobedili smo veliku ekipu, oni su TIMČINA za nas

Selektorka zadovoljna i podrškom sa tribina.

Selektorka Srbije Marina Maljković ocenila je igru naših reprezentativki posle pobede nad Japanom u drugoj rundi Svetskog prvenstva.

- Moram da istaknem da smo pobedili veliki tim. To kažem jer dobro poznajem snagu azijske košarke, posle dve godine rada u Japanu i još toliko u Kini. Imam izuzetan respekt prema njima i zato kažem da je ovo velika pobeda za naš mladi i neiskusni tim - istakla je Marina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Maljković.

Potom je govorila o mladim igračicama.

- Neke stvari se mogu promeniti brzo, a neke ne jer je za to potrebno vreme. To je proces učenja, kao kad vaspitavate dete, ne možete da ga naučite sve u jednom danu. Ali, naše mlade igračice brzo usvajaju ono što se od njih traži, što su pokazale i protiv Japana. Upravo ovakve velike utakmice im nedostaju i samo kroz ovakve mečeve će moći da smanje greške i oscilacije.

- Užasno je važno da se shvati da naša ekipa nije samo mlada po godinama, već imamo i jako slab kvalitet lige u Srbiji. Tu nema nijedne takmičarski jake utakmice. Zamislite kada deca iz kraja ili školskog dvorišta izađu i igraju sa ovako jakim timovima, ma timčinama za nas - istakla je Marina Maljković.

Istakla je Marina i dobru podršku koju naša selekcija ima u Australiji.

- Ono što je izuzetno važno, ovoliko naših ljudi na utakmicama nam mnogo pomaže i molim ih da budu do kraja uz nas i da dolaze utakmice. Njihova podrška baš mnogo znači našem neiskusnom timu - poručila je Marina Maljković.

Duel sa domaćinom u nedelju je velika prilika za naše devojke.

- To će biti prilika da rastemo i da učimo. Mnoge devojke su do sada samo gledale na tv-u takve utakmice, koje se igraju pred 10.000 i više gledalaca. Očekujemo i da će nas dočekati izuzetno našpanovana domaća selekcija, koja je iziritirana što smo je pobedili u Beogradu. Pametno bi bilo da posle ove velike pobede ekipa bude spremna da protiv Australije pokaže svoju najbolju stranu i da na prvom mestu smanji broj grešaka - zaključila je Marina Maljković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.