MARIN POTVRDIO ODLAZAK IZ ZVEZDE: On je bio planiran za PRODAJU još prošlog leta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 18:21

MARIN POTVRDIO ODLAZAK IZ ZVEZDE: "On je bio planiran za PRODAJU još prošlog leta"

Stvar je, izgleda, rešena...

Šef skauting službe i tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin potvrdio je da će mladi štoper crveno-belih Strahinja Eraković napustiti "Marakanu" i postati novi fudbaler ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga.

Zvezda će od prodaje 22-godišjjeg reprezentativca Srbije zaraditi 7.000.000 evra i imati 10 odsto od njegove naredne prodaje.

- Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog leta, imali smo veću ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego danas, međutim, odustali smo u poslednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama - rekao je Marin za "Telegraf", pa nastavio.

- Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12 - 15 miliona evra prihoda od transferа. Svesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvek na najbolje igrače i to je neminovnost tržista. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu - ne krije Marin.

Marin je potvrdio da je velika želja novog trenera Baraka Bahara povratak Miloša Degeneka, koji bi trebalo da u srcu odbrane zameni Erakovića.

- Velika želja Baraka Bahara je Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima neverovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao poverenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu - kaže Marin.

Za kraj, Marin je sumirao dosada urađeno u prelaznom roku.

- Mesecima smo radili na pojačanjima, doveli smo različite tipove igrača, bili smo kreativni i rezultati se već sad vide, što je samo prvi pokazatelj dobro obavljenih transfera. Izuzetno smo zadovoljni pripremnim utakmicama. Bilo nam je potrebno osveženje, nova energija i disciplina, što smo sa novim igračima i Barakom Baharom svakako dobili, ali smo videli i novo lice starih igrača, koji su podigli nivo igre i motivacije. Mladi igrači su se takođe sjajno uklopili i pokazali kvalitet, ponosni smo na našu decu, sigurni smo da sa njima imamo svetlu budućnost - zaključio je Marin.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.