MARAKANA  BURE BARUTA

Izvor: Kurir, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARAKANA BURE BARUTA

Na pomolu novi sukob Zvezdinih navijača i policije tokom utakmice crveno-belih i Boltona

Stadion Crvene zvezde biće pravo bure baruta na večerašnjoj utakmici Lige UEFA kupa crveno-belih i Boltona. Kako saznajemo, novi sukob policije i navijača Crvene zvezde praktično je neizbežan, i samo je pitanje kakav događaj će izazvati nove nerede, kao posledicu nedeljnog napada huligana na žandarma Nebojšu Trajkovića.

Tokom jučerašnjeg dana veliki broj policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obezbeđivao je stadion Crvene zvezde. Organi reda ispred Marakane nisu bili raspoloženi za bilo koji vid komunikacije. Prema nezvaničnim informacijama, policajci imaju zeleno svetlo da žestoko reaguju ukoliko dođe do najmanjeg incidenta s navijačima Crvene zvezde.

Obe strane krive jedna drugu za incident koji se dogodio u nedelju uveče, kad je teško pretučen i paljen žandarm Nebojša Trajković. Delije tvrde da su bile izazvane i da nije bilo namere i svesno izrežiranog napada na policajca. U prilog svojim tvrdnjama kažu da su stariji navijači i vođe telima branili nesrećnog žandarma.

S druge strane, policija će posle dešavanja u nedelju da primeni sve dozvoljene mere kako bi sprečila slične incidente. Ide se čak i dotle da se pominje konačno razbijanje navijačkih huliganskih i dobro organizovanih grupa.

- Marakana će biti pravo bure baruta. Obe strane, Delije i policija, besne su zbog svega što se desilo u nedelju. Policija želi konačan obračun s navijačima i organi reda neće prezati od provociranja i izazivanja kako bi uhapsili što više huligana i obračunali se s njima - tvrdi naš dobro obavešteni izvor i dodaje:

- Delije su, kao i policija, spremne za obračun. Vođe navijača proteklih dana imaju velikih problema da smire mlađe članove navijačkog pokreta koji su se divljački iživljavali nad policajcem Trajkovićem. Dodatnu nervozu izazvalo je hapšenje četvorice navijača, koji nisu imali veze s incidentom već su kao kolateralna šteta privedeni u policiju, gde im je određeno 30 dana pritvora.[ antrfile ]

UHAPŠEN NAPADAČ

Beogradska policija uhapsila je preksinoć Uroša Mišića (19) koji se tereti za pokušaj ubistva žandarma u civilu Nebojše Trajkovića na utakmici između Crvene zvezde i Hajduka iz Kule. Ministar policije Srbije Dragan Jočić rekao je da je „priveden osumnjičeni koji je pokušao da ubije policajca“ i da je pored njega iza brave završilo još nekoliko mlađih punoletnika.

- Slučaj na stadionu biće okvalifikovan kao pokušaj ubistva - izjavio je Dragan Jočić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.