MANEKENI ŠAMPIONI ITALIJE: Virtus pao u MIlanu, Mesina stao rame uz rame sa legendama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 23:03

MANEKENI ŠAMPIONI ITALIJE: Virtus pao u MIlanu, Mesina stao rame uz rame sa legendama (FOTO)

Gosti od starta bili u zasotatku.

Košarkaši Olimpije iz Milana došli su do šampionske titule u Italiji pošto su u sedmoj odlučujućoj utakmici savladali na svom terenu Virtus iz Bolonje sa 67:55 (21:9, 17:20, 10:5, 19:21). Ovo je timu iz prestonice mode čak 30. titula u Palakanestru.

Domaći tim je mnogo bolje počeo utakmicu, krajem prve četvrtine poveo sa 21:6 što je uspeo da sačuva do samog kraja. Gosti iz Bolonje nisu se predavali, ali nikako nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogli da uhvate priključak i dođu do prilike da naprave proekret.

Championship title no 30 in Italy for @OlimpiaMI1936 https://t.co/fonKZhuRDf

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) June 23, 2023

Trener Armanija Etore Mesina je ovom titulom postao je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Itailje sa šest osvojenih trofeja u nacionalnom šampionatu i sta rame uz rame sa legendama kao što su Sandro Gamba, Ćezare Rubini, Den Piterson, Aleksandar Nikolić...

OLIMPIA MILANO WINS ITS 30TH SCUDETTO 🇮🇹 pic.twitter.com/S57c3WL1Mt

— Cesare Milanti (@cesaremilanti) June 23, 2023

Luiđi Datome je sa 16 poena bio najefikasniji kod domaćina, Bili Beron je dao 11, a Ševon Šilds 10. Kod gostiju su dvocifreni bili samo Tornike Šengelija sa 13 i Miloš Teodosić sa 10 poena.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.